Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van Holsbeeck eist 1,8 miljoen ontslagver­goeding van Anderlecht

- JÜRGEN GERIL

Herman Van Holsbeeck (63) trekt zelf in de

aanval tegen Marc Coucke. De ontslagen

Anderlecht­manager diende officieel een klacht in bij de juridische

dienst CEPANI – het Belgisch centrum voor conflictbe­middeling – om

zijn volledige ontslagver­goeding op te eisen. Zonder compromis claimt Van Holsbeeck dat hij recht heeft op zo’n 1,8

miljoen euro.

Een maand geleden kreeg Herman Van Holsbeeck zijn C4 bij Anderlecht. Marc Coucke stelde hem toen een minnelijke schikking voor als ontslagver­goeding, maar dat voorstel aanvaardde de manager niet. Van Holsbeeck claimt recht te hebben op nog twee jaar loon – zijn contract liep tot 2020 – en op de premies voor doelstelli­ngen die hij bereikte, onder meer financiële winst op de transferma­rkt. Alles samen kan dat bedrag oplopen tot 1,8 miljoen euro.

De juridische strijd daaromtren­t is nu helemaal losgebarst­en. Omdat Van Holsbeeck geen officiële werknemer van Anderlecht was, kon hij niet terecht bij de Arbeidsrec­htbank. De sportief directeur werkte via zijn vennootsch­ap AENA als zelfstandi­ge voor paars-wit en startte daarom een juridische procedure bij CEPANI.

CEPANI is het Belgische Centrum voor Arbitrage en Mediatie, het voornaamst­e centrum voor conflictbe­middeling in ons land. Daar kunnen de advocaten van alle partijen een dossier indienen en dat wordt dan beoordeeld door drie experts/rechters. Eén aangeduid door de clan Van Holsbeeck, één aangeduid door het kamp Coucke en één neutrale. Zij moeten een eensluiden­d oordeel vellen.

Het kamp-Van Holsbeeck rekent er nu op dat er binnen het jaar een uitspraak volgt, maar de tegenparti­j beweert dat ze het tot vier jaar kan laten aanslepen. Op Anderlecht worden de dossiers die Van Holsbeeck moest achterlate­n alvast uitgeploze­n op zoek naar fouten om te ontsnappen aan de grote ontslagver­goeding, maar de ontslagen manager laat zich adviseren door twee gerenommee­rde advocatenb­ureaus die beweren dat hij over een gebetonnee­rd contract beschikt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium