Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vijf nobele onbekenden verpesten

-

Voor de 23-jarige Harry Tanfield was het zijn eerste profzege. In de kopgroep van vijf was alleen Michael Cuming geen profzegema­agd. Hij had in 2014 al eens een etappe in de Ronde van Korea gewonnen. Vijf nobele onbekenden dus. Sinds gisteren samen goed voor 1,4 procent van het aantal profzeges van Mark Cavendish. Maar ze zorgden er wel voor dat de grote comeback van Cavendish voor minstens twee dagen werd gecanceld.

“Ik voel mij net zo hongerig als toen ik neoprof was. Ik weet dat ik kan winnen en dat ik wil winnen”, aldus Cavendish voor de eerste etappe van zijn eerste Ronde van Yorkshire. 45 dagen na zijn zware val in Milaan Sanremo zou hij meteen binnenkome­n met een zege. De openingsri­t was vlak, de aankomst lag op amper 50 km van het huis van zijn moeder en hij had er voor deze ronde drie weken stevig de pees opgelegd op trainingsk­amp in Toscane. Met Cort Nielsen, Walscheid, Halvorsen en Coquard was de sprinttege­nstand ook niet om van achterover te vallen.

Toch werd het niks. Niet Mark Cavendish, maar wel zijn negen jaar jongere landgenoot Tanfield pakte de bloemen nadat het peloton zich had verkeken op de vroege vlucht Hallo Julien Vermote?

“Toen ik moest beginnen rijden, was het kalf al verdronken. Ik had de taak om Renshaw en Cavendish in de slotkilome­ter naar voor te brengen, maar dat is er nooit van gekomen.”

Vermote heeft al jaren ervaring met het controlere­n van de vroege vlucht in de Tour. “Ze moeten goed hebben samengewer­kt. Ze kregen snel

van vijf.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium