Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Anderlecht onderzoekt afkoopclau­sule Edmilson

- PLAYOFF 1 ZONDAG 18.00U (jug)

Olivier Deschacht speelt zondag zijn 600e officiële wedstrijd voor Anderlecht. Bij Standard hangen ze het niet graag aan de grote klok, maar Junior Edmilson (23) heeft in zijn contract een afkoopclau­sule waardoor hij deze zomer voor een gelimiteer­d bedrag weg kan.

De clubs die geïnteress­eerd zijn in de sterspeler van Playoff 1 - onder meer Anderlecht - onderzoeke­n die clausule nu, want er gaan tegenstrij­dige geruchten over rond. Sommige makelaars beweren dat Edmilson, die in deze Playoff 1 al goed was voor vier goals en drie assists, straks weg kan voor 3 miljoen euro. Volgens anderen is dat bedrag niet meer geldig en is de afkoopsom gradueel toegenomen naarmate zijn contract vorderde. Vreemd, want dat zou betekenen: hoe korter zijn contract, hoe duurder Edmilson. De Belgische Braziliaan heeft in Luik nog maar een eenjarige verbinteni­s tot 2019.

Standard deed Edmilson wel al een nieuw meerjarig contractvo­orstel zonder afkoopclau­sule, maar de dribbelaar is momenteel niet van plan dat te onderteken­en. Edmilson droomt wel van Spanje, maar als pakweg Anderlecht de afkoopsom straks betaalt, kunnen de Rouches daar weinig tegen inbrengen.

Hein Vanhaezebr­ouck heeft nog steeds een dikke boon voor de speler, maar Anderlecht zet ook in op meerdere paarden. Zo werd met Everton een akkoord bereikt om Henry Onyekuru (20) nog een seizoen langer te huren. Alleen twijfelt de Nigeriaans­e goalgetter of hij nog bij Anderlecht wil blijven.

 ?? FOTO PHOTO NEWS FOTO BELGA ??
FOTO PHOTO NEWS FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium