Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Buffalo’s willen Europa in

- (ssg)

De VAR-vaudeville van vorige zondag is niet meer terug te draaien, dus is de 1 op 12 de magere balans voor AA Gent in de jongste duels in Play-off 1. Hierdoor lijkt de tweede plaats een lang vervlogen droom en wordt het zelfs nog harken om een Europees ticket te bemachtige­n.

De thuiswedst­rijd van vanavond tegen Charleroi staat dan ook in het teken van de start van een mini-remonte, naar het voorbeeld van de heuse die Vanderhaeg­he en co eerder dit seizoen realiseerd­en. “Ik heb deze week vooral ingepraat op mijn team en ze gevraagd niet bezig te zijn met wat anderen ons afpakken, maar om vrijdagavo­nd op een correcte, sportieve en voetballen­de wijze de zege te behalen”,

remontada aldus de Gentse coach. “Europees voetbal is altijd onze doelstelli­ng geweest en dat hoop ik nog steeds te halen. Desnoods via die barrages en de vijfde plaats.”

Bij nieuw puntenverl­ies dreigt voor AA Gent zowaar het doembeeld van de zesde plaats, een scenario waar amper iemand rekening mee hield na die puike zes op zes tegen Anderlecht en Club Brugge. “We willen op die Europese plaatsen arriveren. Die laatste plaats willen we vermijden en als we winnen tegen Charleroi oogt het opnieuw positiever. Je ziet dat sommige jongens zoeken naar hun beste vorm en frisheid, maar ik weet niet waarom ze moeten twijfelen. Ze hebben het in zich en ze hebben het al zo lang getoond.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium