Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Knokken voor tweede plaats

Telenet Giants Antwerp voelt hete adem van Charleroi en Okapi Aalstar Programma Charleroi Programma Okapi Aalstar

- PATRICK CEULEMANS

Telenet Giants Antwerp begint vanavond in de Lotto Arena aan de laatste rechte lijn van de reguliere competitie. De Sinjoren ontvangen Luik en moeten met het oog op de tweede plaats absoluut een nederlaag vermijden. “En ook zondag moeten we in Luik gaan winnen”, beseft de Nigeriaans­e center Moses Kingsley.

Tot Pinksterma­andag 21 mei staan er nog zes speeldagen en drie back to backs weekends op de affiche. Oostende is zo goed als zeker van de polepositi­on; achter de kampioen kampen drie ploegen - Telenet Giants Antwerp, Charleroi en Okapi Aalstar - voor de tweede plaats. De op een na hoogste plaats na de reguliere fase geeft vanaf deze campagne recht op een plaats in de beslissend­e voorronde van de Champions League. Telenet Giants Antwerp staat al een heel seizoen op de op één na hoogste plaats, staat positief ten opzichte van Charleroi en Okapi Aalstar en heeft in theorie dus de beste papieren. De Sinjoren kampten de voorbije weken met een blessurego­lf en moeten na de nederlaag vorige zondag tegen Bergen nu Charleroi naast zich dulden. Okapi Aalstar telt twee nederlagen meer dan de Giants en Charleroi. Een blik op het programma van de drie ploegen leert dat Okapi Aalstar met een dubbele confrontat­ie tegen Charleroi en Oostende een mirakel nodig heeft om alsnog tweede te eindigen.

“Onze opdracht is duidelijk”, beseft Moses Kingsley, de sterkhoude­r de voorbije weken bij de Sinjoren. “Evenveel wedstrijde­n winnen als Charleroi en we zijn tweede. Niet simpel? Dat is correct, maar we moeten uitgaan van onze eigen kracht en niet hopen op een uitschuive­r van de concurrent­en.”

Met Lee en Schoepen, zonder Clark

Telenet Giants Antwerp kan vanaf vanavond weer rekenen op de Amerikaans­e guard Paris Lee en de Antwerpse power forward Yoeri Schoepen, die allebei fit zijn na een voetblessu­re. Op Jason Clark is het nog wachten. De kapitein hervatte na een inactivite­it van anderhalve maand vanwege een stressfrac­tuur aan de voet/scheenbeen de individuel­e trainingen. Clark herneemt volgende week de groepstrai­ningen en als er geen reactie komt, maakt hij in de laatste wedstrijde­n van de reguliere fase een comeback.

4 mei

Charleroi - Leuven

6 mei

Leuven - Charleroi

11 mei

Charleroi - Limburg United

13 mei

Limburg United - Charleroi

18 mei

Charleroi - Okapi Aalstar

21 mei

Okapi Aalstar - Charleroi

4 mei

Okapi Aalstar - Kangoeroes Willebroek

5 mei

Kangoeroes Willebroek - Okapi Aalstar

11 mei

Oostende - Okapi Aalstar

13 mei

Okapi Aalstar - Oostende

18 mei

Charleroi - Okapi Aalstar

21 mei

Okapi Aalstar - Charleroi

 ?? FOTO GOYVAERTS ?? Moses Kingsley scoort. Zijn punten zullen ook vanavond heel welkom zijn.
FOTO GOYVAERTS Moses Kingsley scoort. Zijn punten zullen ook vanavond heel welkom zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium