Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Volleybal

Geel Zwart Wijnegem na thriller en golden set voorbij Beerse

- MARCEL BERNAERTS

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Geel Zwart Wijnegem staat op een zucht van promotie naar eerste provincial­e. Na een thriller van formaat was het in twee testwedstr­ijden de betere van Beerse.

Trainer Geert Callebert beseft dat het kantje boord is geweest.

“We hadden de heenwedstr­ijd met 1-3 gewonnen, maar in de terugwedst­rijd werden we bij momenten door een sterker Beerse op een hoopje gespeeld. Het kwam tot een golden set, die we gelukkig naar onze hand wisten te zetten. De ontlading nadien was groot. Nu maar hopen dat deze zege volstaat om volgend seizoen in eerste provincial­e uit te komen. Daar kijken we met deze groep echt wel naar uit. Ik vind dat we dat ook verdiend hebben. Maar zolang we officieel niets horen, is het bang afwachten.”

Ook Dana Blondeel, in het tussenseiz­oen met zus Luna overgekome­n van Amigos Zoersel, hoopt op die promotie.

“We kropen inderdaad door het oog van de naald. Je voelde in de terugwedst­rijd het belang van die match. Er was het besef dat een mogelijke promotie eindelijk waarheid zou worden. Dat zorgde toch voor wat zenuwachti­gheid. Gelukkig is het goed afgelopen. Ik denk dat deze ploeg, en bij uitbreidin­g de hele club, die promotie echt wel verdient. Geel Zwart is een heel familiale club waar een gemoedelij­ke sfeer heerst. Maar er is ook de ambitie en discipline om telkens weer vooruitgan­g te boeken. Deze groep is klaar om op het hoogste provincial­e niveau te spelen. Het wordt nu wachten en hopen op het fiat van de bond.”

 ?? FOTO RR ?? De vrouwen van Geel Zwart Wijnegem vieren de mogelijke promotie naar eerste provincial­e.
FOTO RR De vrouwen van Geel Zwart Wijnegem vieren de mogelijke promotie naar eerste provincial­e.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium