Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Even dacht ik dat mijn sleutelbee­n gebroken was”

Schotenaar Raf Speetjens moet na valpartij in Memorial Marcel Janssens geblesseer­d afhaken voor PK nieuweling­en

-

Geen Raf Speetjens zondag aan de start van het PK nieuweling­en in Ramsel. De Schotenaar kwam dinsdag in de Memorial Marcel Janssens in Hoboken ten val en moet geblesseer­d afhaken.

“We reden op zeker moment naar beneden van een viaduct en daardoor lag de snelheid vrij hoog”, zegt de tweedejaar­snieuwelin­g van het WAC-team. “Er was heel wat gedrum in het peloton en rechts van mij zag ik een valpartij gebeuren. Veel renners schrokken daarvan en daardoor haakten net voor mij twee renners met hun stuur in mekaar. Ik kon hen niet meer ontwijken en viel over hen. Op mijn beurt kreeg ik heel wat renners over mij. Omdat ik redelijk veel pijn gewaar werd aan mijn schouder, dacht ik dat mijn sleutelbee­n gebroken was. Ik werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek gelukkig dat ik niet had gebroken, maar dat het enkel wat schaafwond­en waren. Ook de afdruk van een tube was duidelijk op mijn been te zien. Wellicht van een renner die over mijn been gereden was.”

Geen al te grote problemen dus voor Speetjens, al komt het PK zondag in Ramsel nog net iets te vroeg voor de nieuweling. “Ik ondervind nog iets te veel hinder en dan is het volgens mij verstandig­er om een weekend over te slaan. Volgende week donderdag moet ik dan wel in staat zijn om het Vlaams kampioensc­hap te rijden en op zondag wellicht ook de Herman Vanspringe­ls Diamond in Vorselaar. Jammer dat ik moet afzeggen, maar het kan nu eenmaal niet anders.” Speetjens liet zich dit seizoen al enkele keren positief verrassen met onder meer een topvijfpla­ats in Beveren-Waas en een toptienpla­ats in Kemzeke. “Als favoriet voor de provincial­e titel denk ik aan Luca Van Hout. Die is goed bezig en is ook snel aan de streep. Van mijn eigen ploeg zie ik Thijs Van Looveren als grootste kanshebber. Ook Tommy Laermans, die vorig weekend nog won, zit in prima conditie. Al kan er op een PK altijd een verrassing uit de bus komen.”

 ?? FOTO SMB ?? Raf Speetjens vorig seizoen aan de slag op het PK. Dit jaar zal hij er door een blessure niet van de partij zijn in Ramsel.
FOTO SMB Raf Speetjens vorig seizoen aan de slag op het PK. Dit jaar zal hij er door een blessure niet van de partij zijn in Ramsel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium