Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ons seizoen is nu al meer dan geslaagd”

- MARCEL BERNAERTS

GS Beobank Hoboken plaatste zich woensdag voor de finale van Beker van België dankzij een 4-2 overwinnin­g tegen Lart Brussels. Vanavond hopen Birger Maes en co in de heenwedstr­ijd van de halve finales van de play-offs op bezoek bij Thulin die positieve lijn alvast door te trekken.

“Voor het seizoen hadden we met Hoboken twee doelstelli­ngen voor ogen”, zegt doelman Maes. “We wilden opnieuw de play-offs halen en zo ver mogelijk geraken in het bekertorno­oi. Ik denk dat we daar met glans in geslaagd zijn. We zijn al enkele weken zeker van die plaats in de play-offs. In de beker werden we het voorbije seizoen in de halve finales uitgeschak­eld, nu spelen we op 2 juni de finale tegen Hamme. Ik vind dat we opnieuw een zeer sterk seizoen gespeeld hebben. Alles wat er nu nog bijkomt, is surplus. Mochten we er dan ook nog eens in lukken om een prijs te pakken, dan zou dat helemaal de kers op de taart zijn.”

Concurrent­ie begint versterkt aan play-offs

Ook al staat Hoboken vanavond in de halve finales, toch beseft Maes dat de weg naar de titel nog lang is. “Thulin, de regerende landskampi­oen, en Hamme hebben zich met het oog op deze play-offs serieus versterkt. Beide clubs wisten nog enkele internatio­nale toppers aan te werven. En het zijn net die twee ploegen waar we nu tegen moeten proberen iets te halen. Dat zal hard werken worden.”

Toch geeft Maes zijn team in deze halve finales van de play-offs zeker een kans om door te stoten naar de finale. “Maar dan moet het vanavond wel gebeuren. De aanwinsten van Thulin ontbreken nog wegens verplichti­ngen in hun eigen land. Als we vanavond een goede uitgangspo­sitie bij elkaar kunnen spelen, dan komt het eropaan om die in de terugwedst­rijd huis zien vast te houden.” Voorzitter Dirk Van Overbeke treedt zijn doelman maar al te graag bij. “Vanavond moeten we zorgen dat we reserve hebben om deze halve finales volgende week in eigen huis succesvol af te ronden. Als we daar nu niet in lukken, dan wordt het volgende week een moeilijk verhaal. Het voordeel dat wij hebben, is dat

in eigen

er niets meer moet. We hebben een schitteren­de bekercampa­gne afgelegd en zijn tevreden dat we in de play-offs zitten. Voor Hamme en Thulin liggen de zaken toch net iets anders. Zij hebben de voorbije maanden zwaar ingezet op nieuwe spelers en zullen dan ook resultaten willen. Misschien dat daar onze kansen liggen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Doelman Birger Maes aan de bal in de halve finale van de beker woensdagav­ond tegen Lart Brussels.
FOTO TOM GOYVAERTS Doelman Birger Maes aan de bal in de halve finale van de beker woensdagav­ond tegen Lart Brussels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium