Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zijn op de goede weg”

Amar Zouggaghi verwacht moeilijke wedstrijd op Hasselt

-

FT Antwerpen trekt vandaag naar Hasselt voor de eerste wedstrijd van de halve finale van de play-offs. Het is een verplaatsi­ng die altijd moeilijk ligt voor de Sinjoren. Toch mikt Amar Zouggaghi ook nu op een overwinnin­g.

“In de halve finales kom je geen

tegen. Een wedstrijd op verplaatsi­ng is dus altijd lastig”, weet pocketspit­s Zouggaghi. “Maar we zijn Antwerpen en we gaan altijd voor de overwinnin­g. Ook al is het op Hasselt, waar we in de competitie onze eerste nederlaag van het seizoen opliepen.” Ondanks die nederlaag toen gelooft Zouggaghi in de winstkanse­n van de Sinjoren vanavond. “Je mag die wedstrijd niet echt als ijkpunt nemen. Toen ging het om een wedstrijd waarin je alleen drie punten kon verlie-

pannenkoek­en zen, maar nu staat er veel meer op het spel. Het was ook op een moment dat we amper aan een volledige basisploeg kwamen. Het Antwerpen van nu kan je in niets vergelijke­n met het Antwerpen van toen. Toen waren we nog zoekende, nu vormen we een stevig blok en knokken we ook voor elkaar. Het heeft even geduurd vooraleer we het juiste ritme te pakken kregen, maar na de winterstop hebben we niet al te veel meer laten liggen. En wat belangrijk­er is: met de week ging ook het niveau omhoog. Willen we een prijs pakken, dan moeten er nog wel enkele procentjes bij. Maar dat is zeker mogelijk. We zijn goed op weg, dat bleek al in de kwartfinal­es tegen Noorderwij­k. Lukt het niet op Hasselt, dan moeten we de klus in onze twee thuiswedst­rijden (op 11 en 14 mei) klaren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium