Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben het verdiend”

Ewout Peeters wint met Kontich, maar promotie is niet zeker

- (mas)

Kontich Wolves B won de playoff-finale tegen Pitzemburg en hoopt nu als bijkomende stijger naar tweede landelijke te mogen.

“Zaterdag krijgen we hopelijk het verlossend­e nieuws”, begint Ewout Peeters. “We willen graag die stap zetten en hebben het zeker en vast ook verdiend. We misten op een haar na de titel, maar konden dan toch de play-offs winnen.”

“We begonnen goed aan de beslissend­e match tegen Pitzemburg en konden een mooie kloof maken. Net als de match voordien lieten we hen tijdens een minder moment terugkomen. In de tweede helft waren we conditione­el en als ploeg sterker. Ik denk dat wij de opeenvolgi­ng van matchen beter hebben verteerd.” Na de rust leek Pitzemburg even op weg naar de verrassing, maar bij 4249 in het derde kwart sloeg de motor bij de Wolves toch opnieuw aan. Eerst bracht Jim Desmedt zijn ploeg langszij. Daarna mocht Ewout Peeters het afmaken. Hij zette een snoeihard block, was baas in het luchtruim en zorgde ook voor de nodige punten. “Ik ben wel tevreden over mijn tweede helft. Het vertrouwen groeide naarmate de wedstrijd vorderde. Ons tempo ging omhoog en ik kon profiteren van de vermoeidhe­id bij Pitzemburg. De steun van het thuispubli­ek was ook niet onbelangri­jk. Na de verloren titel en de uitschakel­ing in de beker tegen Guco was het voor ons moeilijk om de draad opnieuw op te pikken. Uiteindeli­jk hebben we nog zes play-offmatchen moeten afwerken. We zijn enorm blij met de eindwinst in de play-offs, het was een lang seizoen. Nu is er eindelijk tijd voor rust en mogen we ons hopelijk binnenkort voorbereid­en op een avontuur in landelijke. We zijn er in ieder geval klaar voor.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium