Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan de kleintjes hier nog missen”

Kleuters verhuizen van lagere school naar nieuwbouw

- (lvg)

De laatste kleuterkla­ssen van de Jan Frans Willemssch­ool laten de gebouwen van de lagere school voor wat ze zijn en verhuizen naar hun gloednieuw­e stekje. Maandag begint hun nieuwe avontuur.

De voorbije twee dagen droegen leerlingen en kleuters van de gemeentesc­hool met kruiwagens en winkelkarr­etjes hun spullen van hun oude klas naar de nieuwe lokalen. Twee jaar lang werden ze opgevangen in de gebouwen van de lagere school. “Het was erg krap maar best gezellig”, zegt directrice Marleen Janssens. “We gaan onze kleuters missen. Voor de lagere school komt er nu weer plaats vrij.”

Voor de kleuters en leerlingen waren het drie verhuisdag­en onder een stralende zon. “De nieuwe klasjes zijn mooier. Ze hebben een eigen tuintje, dus we kunnen altijd naar buiten”, klinkt het.

De nieuwe school biedt ruimte aan tweehonder­d kleuters, verspreid over negen lokalen. Die liggen rond een grote polyvalent­e ruimte met een vertelplek, waar er plaats is voor rustige momenten. Elke klas heeft een eigen tuintje dat uitgeeft op een groene zone. En de grote ramen werden versierd met tekeningen van illustrato­r Tom Schoonoogh­e. “Aan de buitenspee­lplaats, de luifel en de fietsensta­llingen wordt nog gewerkt”, zegt Janssens. “Alles moet aan het einde van deze maand klaar zijn.”

Op zaterdag 23 juni zal de nieuwe kleutersch­ool tijdens een groot schoolfees­t plechtig worden ingehuldig­d.

 ?? FOTO LUDWIG VAN GELDER ?? Drie dagen verhuisden kleuters en leerlingen van de lagere school hun spullen naar de nieuwe lokalen op het Jef van Hoofplein.
FOTO LUDWIG VAN GELDER Drie dagen verhuisden kleuters en leerlingen van de lagere school hun spullen naar de nieuwe lokalen op het Jef van Hoofplein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium