Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lint Boetiek zet lokale handelaars in het zonnetje

Vijfde editie in het teken van zorg en gezondheid

-

Voor het vijfde jaar op rij zet het Lintse gemeentebe­stuur de lokale handelaren tijdens de maand mei in de picture. Voor deze editie van Lint Boetiek werd gekozen voor het thema ‘zorg en gezondheid’.

“We kozen voor dit thema omdat we op 26 mei ons nieuwe woonzorgce­ntrum openen. Vanaf 14u zijn er dan rondleidin­gen, animaties en foodtrucks. ’s Avonds volgt een bal populaire. Morgen, zaterdag, beginnen we met de ‘10.000 stappencla­sh’. We roepen de Lintenaren op zoveel mogelijk te bewegen om de actiefste gemeente van Vlaanderen te worden”, zegt Wouter Verbeeck (N-VA), schepen van Lokale Economie.

De echte aftrap volgt zondag met de ‘Dag van het Park’ van 14 tot 17u, de Fair Trade Eco Cyclo tussen 11 en 17u en de tweede editie van de LinTrail. De loop- wedstrijd door verschille­nde Lintse gebouwen, zoals een passage door AED Studios, start om 14u. Alles vindt plaats of vertrekt vanuit het opgefriste gemeentepa­rk.

Meimarkt

Schepen van Feestelijk­heden Geert Verhulst (sp.a) overloopt de rest van het programma. “Op 11 mei houden we de Meimarkt en staat ons centrum vol met kraampjes. Ook verschille­nde optredens zijn gepland. De Matination met eten, drinken en muziek in het park volgt op 26 mei en het Meifeest in de tuin van het opvangcent­rum Meihof van het Rode Kruis vindt plaats op 27 mei.”

Om in de sfeer van het thema te blijven, zal de mammobiel van 15 mei tot 5 juni aan het Lindenhof staan. Op 31 mei wordt Lint Boetiek afgesloten met een infoavond rond stoppen met roken, die om 19.30u in het gemeentehu­is plaatsvind­t.

 ?? FOTO WOUT ENGELS ?? Lint Boetiek staat elk jaar garant voor sfeer en gezellighe­id.
FOTO WOUT ENGELS Lint Boetiek staat elk jaar garant voor sfeer en gezellighe­id.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium