Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lange reeks bizarre regels

- (pmm)

Diverse clubs leggen de cheerleade­rs strenge reglemente­n op. De sociale media-regels van The New Orleans Saints lekten in detail uit, maar gelden bij meerdere clubs. Zo is het voor cheerleade­rs verboden om op sociale media foto’s van zichzelf te posten: naakt, halfnaakt, in lingerie of in clubtenue. Ze moeten ervoor zorgen dat spelers van de National Football League – tweeduizen­d in totaal – hen niet kunnen volgen op sociale media.

De strikte scheiding is bizar streng. Als een speler in een restaurant zit waar een cheerleade­r ook wil eten, moet ze elders gaan. Komt er tijdens het eten een speler binnen, moet ze het restaurant verlaten. De spelers zelf wordt geen restrictie­s

“Dat vind ik niet zo plezierig”

opgelegd.

Bij andere clubs gelden dan weer andere bizarre verplichti­ngen. Bij Buffalo Jills moesten meisjes sprongen uitprobere­n tot ze er een gevonden hadden waarbij hun kont hard genoeg schudde. Ze waren ook verplicht om een evenement met sponsors op te vrolijken door in bikini radslag te doen, waarvoor ze fooien toegeworpe­n kregen.

De Dallas Cowboys verplichte­n sportbeha’s en hotpants als enige uniform. Bij de Ravens gold een verplichte maandelijk­se weging en de Ben-Gals schreven een gewicht voor gekoppeld aan de lengte, waar de meisjes maximaal 1,5 kilo mochten van afwijken.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium