Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Elon, we have a problem”

Autobouwer Tesla van multimilja­rdair Elon Musk maakt elke minuut 5.400 euro verlies

- MYRTE DE DECKER

Autobouwer Tesla werd jarenlang bejubeld als dé revolutie op het vlak van mobiliteit. Nu de productie van het ‘betaalbare’ Model 3 problemen ondervindt, moest topman Musk het grootste kwartaalve­rlies ooit aankondige­n.

“Alles komt goed”, zei Elon Musk. Nochtans had hij nog maar net het grootste kwartaalve­rlies ooit van zijn bedrijf aangekondi­gd, goed voor 600 miljoen euro. Omgerekend: elke minuut verliest Tesla zo’n 5.400 euro.

Er was een resem tegenslage­n die Tesla handenvol geld kostte: de dodelijke crash met een zelfrijden­de auto in Amerika, problemen in de batterijfa­briek en de automatise­ring van een nieuwe productiel­ijn die volledig mislukte. Maar de grootste tegenvalle­r is de productie van Model 3, de ‘betaalbare’ Tesla. De wagen werd vorig jaar voorgestel­d en wereldwijd werden er al 450.000 besteld. Probleem: er rolden nog maar 23.000 exemplaren van de band, gemiddeld 2.100 per week. Om opnieuw geld in het laatje te brengen, zouden er minstens 5.000 per week geproducee­rd moeten worden.

“De laatste week van april haalden we al 2.270 wagens per week”, verklaarde Musk vol vertrouwen. “Tegen juli halen we die 5.000 met gemak.” Experts zijn daar niet zo zeker van. Tesla heeft geen ervaring met massaprodu­ctie. Vorige maand lag een fabriek een aantal dagen stil. De productiel­ijn kon de grote aantallen auto’s niet verwerken.

“Saaie vragen zijn niet cool”

Kritische analisten uitten daarop hun bezorgdhei­d. In ruil kregen ze een verveelde Elon Musk. “Sorry. Volgende vraag. Saaie vragen zijn niet cool. Volgende?” Het Tesla-aandeel kreeg daardoor een flinke knauw. De beurskoers daalde met 5%, waardoor de autobouwer in enkele minuten 1,9 miljard euro verloor.

De vraag is nu hoe lang Musk de aandeelhou­ders – en de mensen die een Model 3 bestelden – nog aan het lijntje kan houden. Hebben investeerd­ers nog wat goodwill en geld over? Is de sterke merknaam voldoende? Rollen tegen juli effectief 5.000 Model 3-wagens per week van de band?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium