Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Vrije meningsuit­ing

Als de man op ‘zijn’ bus nooit laten blijken heeft dat hij zijn theorie in de praktijk wil omzetten, dan zie ik niet in waarom men hem ontslaat. Zijn opvattinge­n vallen dan onder de vrijheid van mening. Als onze bedrijven alle werknemers ontslaan die in hun privéleven dingen verkondige­n die haaks staan op onze democratis­che waarden, dan gaan we wat meemaken. En nee, het zullen lang niet alleen moslims zijn, die ze aan de deur zullen moeten zetten.

HERWIG LAENEN,

Privé

VOSSELAAR

Normen en waarden

Een werkgever mag altijd kiezen met wie hij al dan niet wil samenwerke­n. Uiteindeli­jk breng je een groot deel van de dag met die mensen door. Het niet aannemen of ontslaan van iemand kan voor mij als de normen en waarden niet overeenste­mmen. Ik kan bijvoorbee­ld best begrijpen dat je niet wil samenwerke­n op de werkvloer met iemand tegen homo’s is als je zelf homo bent.

JEAN-PIERRE BAILLIEN,

Extremisme

BORGERHOUT

De MIVB geeft hiermee het voorbeeld dat extremisti­sch religieus gedachtego­ed niet thuishoort in onze samenlevin­g. Ik sta daar volledig achter omdat het hier niet gaat om vrije meningsuit­ing, maar om schending van mensenrech­ten waarvoor we jaren geijverd hebben.

GUNTHER PEETERS,

MORTSEL

Openbaar ambt

Ik vind van wel. Als je woorden in de media worden gebracht, dan zijn ze openlijk en publiek. Zeker als die woorden voor politieke doeleinden worden gebruikt en als je een openbaar ambt vertegenwo­ordigt. Als bestuurder van tram, trein of bus is zoiets dus ongepast. Duim omhoog voor de MIVB.

FRANK BUTENEERS,

HOBOKEN

Mijn persoonlij­ke mening is dat dit verkeerd is van de MIVB. Mijnheer Redouane Ahrouch heeft bepaalde uitspraken gedaan die heel gevoelig liggen bij de publieke opinie. Maar die uitspraken zijn gebeurd in zijn privéleven en niet tijdens de diensturen. Als de werkgever gelijk krijgt in het ontslag, dan komt de vrijheid van meningsuit­ing in het gedrang.

FARID DARMACH,

Terecht

ANTWERPEN

In dit geval is het ontslag terecht. De man bekleedt een functie waarbij elke persoon gelijkwaar­dig behandeld moet worden. Door lid te worden van een organisati­e die waarden en normen uitdragen die haaks staan op de standaardw­aarden en -normen heeft deze buschauffe­ur zijn volledige integritei­t geschonden.

MARIE-LOUISE VERHULST,

Binnendien­st

KLUNDERT (NEDERLAND)

Als er een rechtstree­ks verband kan aangetoond worden waardoor de reputatie van

het bedrijf of de inkomsten ervan schade oplopen, dan is dat gegrond voor ontslag. In dit specifiek geval is de kans reëel. Hoewel enkele maanden binnendien­st of opschortin­g van werk voldoende had kunnen zijn om de zaak te laten overwaaien.

KEVIN STAEYEN,

ZOERSEL staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Inhaalverb­od

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op 8 mei met het experiment om het inhaalverb­od voor vrachtwage­ns op te heffen. Inhaalverb­od? Welk inhaalverb­od? Hopelijk is het goede nieuws dat ze van dit experiment gebruikmak­en om het van kracht zijnde inhaalverb­od op de A12 te doen handhaven. De districtsr­aad van Antwerpens noordelijk­ste district smeekt al jaren om méér toezicht en handhaving van dat inhaalverb­od. Eén controleur met flitscamer­a op dat traject heeft in een dag zijn loon dubbel en dik terugverdi­end.

MARC MAES,

BERENDRECH­T

Zeeleeuwen

Stop uitbuiting dieren. Dat was de slogan van drie activisten die de show met zeeleeuwen in onze Antwerpse Zoo kwamen verstoren. Ik begrijp zeer goed dat de aanwezige toeschouwe­rs hun houding niet kunnen appreciëre­n. Wanneer dieren niet meer mogen ingezet worden voor het vermaak van de mens, sluit dan alle dierentuin­en. Gebruik ook geen paardenkoe­tsen meer voor toeristen, zet geen zingende kanarie of sprekende papegaai meer in een kooi, en neem geen katten en honden meer in huis. En stop ook met duivenspor­t. Volgens mij is er geen sprake van uitbuiting, ook niet in de zoo, maar van vriendscha­p en goede verzorging. Het gaat om een leerrijk vermaak.

JEF VAN MEENSEL,

WILRIJK

Dieselwage­ns

Ze maken dieselrijd­ers met de grond gelijk, maar tegelijk spreken ze over een uitbreidin­g van de haven van Antwerpen, waardoor nog meer grote – en super vervuilend­e – schepen aanmeren met daarbij nog meer vervuilend vrachtverk­eer. Heeft iemand al een politicus horen meedelen hoe vervuilend zo’n megacontai­nerschip nu precies is? Ik nog niet. Ook de luchthaven van Deurne willen ze steeds groter maken. Precieze omvang van de vervuiling? Geen cijfers beschikbaa­r. Waarom hoor ik onze politici daar nooit iets over vertellen? Uiteraard omdat zoiets prestige oplevert en extra werk. En dan is luchtvervu­iling opeens niet meer zo belangrijk.

DANNY VAN DEN VONDER,

WAARLOOS

 ??  ??
 ?? FOTO ISOPIX ?? Redouane Ahrouch.
FOTO ISOPIX Redouane Ahrouch.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium