Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Iedereen kan een beetje Maurice in huis halen”

Veronique Leysen neemt afscheid van de Boerentore­n

- (pp)

Maurice neemt morgen afscheid van de Boerentore­n in Antwerpen. Maurice, dat is de koffiebar van actrice Veronique Leysen waar het vier jaar geleden allemaal begon. De bar groeide intussen uit tot een breimerk en een tweede zaak in Berchem. De succesvoll­e zaak moet er weg omdat er saneringsw­erken beginnen.

“Ik heb me daar vier jaar mogen uitleven, me verdiept in de horeca, concepten uitgewerkt, personeel aangeworve­n, menukaarte­n samengeste­ld, twee breiboeken gemaakt, een bloeiend breilabel én een kookboek mogen uitbrengen”, zegt Leysen. “Daarnaast heb ik van branding mijn passie gemaakt en heb ik door Start it KBC heel wat opleiding gekregen. Helaas moeten we het pand verlaten door dringende saneringen.”

In de KBC-Boerentore­n werden bij renovatiew­erken op meerdere plaatsen asbestrest­en gevonden. Volgens experts was er geen gevaar voor medewerker­s, andere gebruikers of bezoekers van het gebouw. Toch wordt de toren voor twee jaar volledig vrijgemaak­t om een nieuwe grondige sanering mogelijk te maken en dus moet Maurice wijken.

Veronique Leysen plant een afscheid in stijl. Met een closing party ‘Maurice says goodbye’ nu zaterdag van 10 tot 18u, met dj en met de verkoop van alle meubels en design spullen. “Zaterdag

kun je de meubels bekijken, vanaf 7 tot en met 9 mei kun je ze

(morgen, red.) kopen en ophalen. We gaan van Belgische design en unieke stukken tot vintage merkloze tafeltjes en stoelen die heel betaalbaar zijn. Iedereen kan dus een beetje Maurice in huis halen.” Via de Facebookpa­gina van Veronique Leysen kunt u een lijst oproepen van alle stukken die te koop zijn.

“Dat het een zwaar afscheid wordt, is zeker. Vier jaar lang ben ik bijna elke ochtend naar het centrum gereden. Ik besef het nu nog niet, dat gaat pas achteraf komen. Niet dat we stilzitten natuurlijk, maar er wordt een groot hoofdstuk afgesloten. We gaan uiteraard door met Maurice in Berchem, met Maurice knitwear bij ZEB én ik kan ook eindelijk al verklappen dat ik begin met een horecaconc­eptbureau. Er is kans dat er nog een nieuwe koffiebar Maurice op een andere locatie komt, maar die kan ik pas na de zomer bekendmake­n.”

 ?? FOTO FRANK ABBELOOS ?? Veronique Leysen.
FOTO FRANK ABBELOOS Veronique Leysen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium