Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Had ik het maar op een akkoord gegooid met Joke”

Laatste vrouw sneuvelt net voor de finale

-

Pascale

Afvaller ‘De Mol’

‘‘Ik zou met elke kandidaat naar de oorlog trekken. Ik vertrouw ze allemaal.’’

“Ik had een deal moeten sluiten met Joke.” Pascale, de marineoffi­cier uit De Haan, ligt als laatste vrouw uit De

Mol en heeft van één iets spijt. Dat ze het niet op een akkoordje gooide met die andere vrouw die het zo ver schopte. “We verdachten elkaar niet, dus hadden we beter gewoon onze krachten gebundeld.” Volgende week spelen drie mannen dus de finale: Lloyd, Pieter en Baha.

“De vrouwenlog­ica heeft deze keer niet gewerkt”, vertelt Pascale, die altijd tot het uiterste ging in de proeven. Ze liep zich onder meer te pletter door het zware zand, gooide zich in het stof tijdens honkbal en kajakte totdat ze overkop ging. “Het is niet plezant om af te vallen vlak voor de finale, maar hadden ze gezegd dat ik als vierde zou eindigen, dan zou ik daar heel content mee zijn geweest.”

Toch is ze niet kwaad op de mol of haar medespeler­s, die het spel soms harder speelden dan zij. “Ik zou met alle tien echt naar de oorlog trekken, ik vertrouw ze allemaal. Het was een spel, ik kan het relativere­n.”

Huwelijksr­eis als dekmantel Hoe hield ze haar deelname in Mexico voor haar omgeving verborgen?

“Ik zei dat de vriend van een vriendin het had uitgemaakt vlak voor hun trouwfeest. Ik kreeg nu de kans om met die vriendin mee te gaan op huwelijksr­eis naar Australië. Ik zei dat ik zo’n kans niet kon laten liggen. Tot mijn verbazing geloofde iedereen dat verhaal. Ik moest wel opletten dat ik niet door de mand viel toen ze vroegen hoe het was geweest. ‘Ook via Doha gegaan’, vroeg iemand me. Dan zei ik snel van wel. En ik nam Australisc­he wijn mee voor mijn collega’s. Ik kreeg natuurlijk massaal veel sms’jes toen bleek dat ik had gelogen. Ach, ik ben blij dat ze me nu niet meer zullen uitvragen over schildpadd­en en kangoeroes, maar wel over De Mol.”

 ?? FOTO CARLO COPPEJANS ?? Pascale, de marineoffi­cier uit De Haan, wist de Mol niet te ontmaskere­n. Ze haalde de finale net niet.
FOTO CARLO COPPEJANS Pascale, de marineoffi­cier uit De Haan, wist de Mol niet te ontmaskere­n. Ze haalde de finale net niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium