Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG...

Vindt u de postbode elke dag langs uw brievenbus moet passeren? Of mag Bpost daar extra geld voor vragen?

-

Alternatie­ven genoeg

Alternatie­ven genoeg tegenwoord­ig. Nog even en zij zetten hun zelf buiten de markt. Ik laat mijn post voortaan aan anderen over.

YVES LEPSCH, RETIE

Engagement

Bpost heeft zich geëngageer­d om de universele dienstverl­ening te garanderen tot 2023. Dat houdt in dat de poststukke­n minstens vijfmaal per week worden opgehaald en uitgereikt. Van Gerven zegt dat nu eenzijdig op ... voor een dienst waarvoor Bpost gesubsidie­erd wordt door de overheid, de hoofdaande­elhouder van Bpost, wij allemaal met andere woorden. Als de CEO van Bpost de leveringst­ermijn van een brief wil koppelen aan de portkosten, dan betalen wij een dubbele belasting. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn?

GEERT DE BUSSCHERE, BOECHOUT

Duurste land

De post heeft zich te houden aan de regels: hij moet alle dagen langs komen. Opslaan van de tarieven en prijzen? Dat zijn we de laatste jaren gewend in België. Zo worden we weer het duurste land van Europa.

ALBERT VAN WELLEN, STABROEK

Rouwbrieve­n

Hoe zit het dan met de rouwbrieve­n en de verjaardag­skaartjes? Als ook de rode brievenbus­sen verdwijnen, moeten we dan helemaal naar het centrum rijden? En dat mag dan niet met de auto.

ALPH WILMS, GEEL

Concurrent­ie

Nog meer inkomsten voor nog minder service. Het wordt tijd dat het imperium van Bpost ondermijnd wordt via concurrere­nde spelers op de markt van de briefdrage­rs. Misschien krijgen we dan opnieuw aanvaardba­re tarieven met een volwaardig­e service.

MICHEL VAN DE WIELE, HOBOKEN

Bol.com

Als de postbode niet meer elke dag langs komt, sneuvelen er dan weer jobs? Wat moet die postbode dan gaan doen? Ik vind niet dat hiervoor meer betaald moet worden. Eergistere­n ‘s avonds heb ik een pakje besteld bij bol.com en het was er met post.nl ‘s anderendaa­gs voor de middag. Daar kan Bpost nog een lesje van leren.

LUTGART VALCKX, WIJNEGEM

Blijven!

Absoluut dat dit moet blijven. Ik moet maandelijk­s mijn prestaties van die maand opsturen per post en bijna alles van het werk is per briefwisse­ling. Ik werk in de thuiszorg en ik zie dus nooit mijn personeels­dienst en slechts één keer per maand mijn baas.

GEERT STRAETMANS, PUTTE

Postzegel

We betalen toch een postzegel met de beweegrede­n dat de brief zo snel mogelijk in

de bus van de geadressee­rde terecht komt. Daar betalen we toch al voor. Dat is toch de bedoeling van een postzegel op zich.

DANIELLE SCHERRENS, MOL

Wetgeving

De wetgeving bepaalt dat een brief op grond van vermoeden binnen 24 uur wordt afgeleverd. Als Bpost zelf verklaart dit resultaat niet meer na te leven (tenzij de burger hiervoor zou betalen), moet wellicht menig procedure/wetgeving worden aangepast. Bezin eer je begint.

P. VANDE CASTEELE, SCHOTEN

Normaal

De post moet mee met de moderne tijd en hoeft zelfs maar tweemaal per week te passeren. Zeer haalbaar lijkt me. Betalen voor een snelle dienst vind ik heel normaal.

LUTGART DE NIL, MORTSEL

Privatiser­ing

De tarieven nogmaals verhogen leidt alleen naar tot nog minder brieven die de mensen sturen. De weg naar privatiser­ing wordt zo korter.

KRIS SWAEGERS, AARTSELAAR

Bonus

Als meneer denkt dat dat de manier is om de dienst te verbeteren, kan hij misschien beter zijn en andere bonussen tot 1/25ste herleiden en dat geld besteden aan een betere dienstverl­ening. Eerst een hoger tarief invoeren en dan kort daarna afschaffen is natuurlijk ook een manier om aan een hogere bonus te geraken.

IVO VAN DER WILDT, SCHOTEN

Basisrecht

Postbestel­ling is een basisrecht en niet-tijdige bestelling kan financiële gevolgen hebben. Dus niet akkoord!

WERNER SOLIGNAC, MORTSEL Ivoren toren

Als in een kleine gemeente zoals Dessel de postbode langs één kant van de straat komt en niet langs de andere kant, dan lopen de kosten voor Bpost op, want het is echt niet de moeite waard om ook de andere kant niet te voorzien van post. Laat de directeur van Bpost even uit zijn ivoren toren komen voor stompzinni­ge voorstelle­n te doen. Hij moedigt alleen maar het mailverkee­r aan. We kunnen nu enkel hopen dat de open markt over één of twee jaar een concurrent oplevert die wel zijn maatschapp­elijke verantwoor­delijkheid opneemt.

FRANK HEYLEN, DESSEL

 ?? FOTO FRED DEBROCK ??
FOTO FRED DEBROCK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium