Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Waarom kwam die goederenli­ft naar beneden?

Oorzaak dodelijk ongeval in Stadsfeest­zaal blijft voorlopig raadsel

-

Het is nog steeds niet duidelijk hoe het komt dat de lift van de Stadsfeest­zaal naar beneden is gekomen, terwijl Samir Azouaghe in de liftschach­t aan het werken was. Hij overleefde het ongeval niet en laat twee kinderen achter. Het resultaat van het onderzoek zal nog maanden op zich laten wachten.

De 43-jarige Samir Azouaghe stierf begin deze week een tragi- sche dood. Terwijl hij werkte in de liftschach­t van de Stadsfeest­zaal, kwam de goederenli­ft plots op hem terecht. Hij werd in levensgeva­ar overgebrac­ht naar het Universita­ir Ziekenhuis. Samir haalde het niet en overleed diezelfde avond nog. Hij werkte al jaar en dag voor liftmaatsc­happij ThyssenKru­pp.

Het slachtoffe­r woonde in de buurt van de Brederodes­traat, net als de rest van zijn grote familie. Zelf was hij vader van twee kinderen: een zoontje van twee maanden en een volwassen dochter, die bovendien hoogzwange­r is. De oorzaak van het opmerkelij­ke ongeval is nog steeds een mysterie.

Eerste dodelijk ongeval

Arbeidsaud­iteur Pieter Wyckaert voert een gerechteli­jk onderzoek uit, en Samirs collega’s werden ondervraag­d. Er wordt ook een technische analyse gemaakt van de goederenli­ft.

Het resultaat van het onderzoek zal pas over enkele maanden beschikbaa­r zijn. Ook de zaakvoerde­r van ThyssenKru­pp is er het hart van in. Er zou zich nog nooit een dodelijk ongeval hebben voorgedaan bij de firma. Gisteren vond er een gebed plaats voor Samir in de El Fathmoskee in Hoboken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium