Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Groen stelt kandidaten verkiezing­en voor

Partij pleit voor verlenging tram 9 naar Sportpalei­s

-

Groen Deurne heeft haar eerste kandidaten voor de lokale verkiezing­en voorgestel­d. Districtss­chepen Karen Maes is lijsttrekk­er. “We willen nog meer inzetten op buurtvoorz­ieningen en een tram die Deurne-Noord en -Zuid verbindt”, zegt Maes.

De top zeven van de Deurnese verkiezing­slijst is bekend. Districtss­chepen Karen Maes zal de lijst trekken, gevolgd door Mathijs Post

(2) en Giuliana Chirinos Saavedra

(3). Op plaats vier staat Arbër Halili, Skrolan Hugens vervolledi­gt de top vijf. Elke van Severen, voorzitter van Groen Deurne, is nummer 6 en Steven van Bockstal krijgt de zevende plaats. Districtsr­aadslid en voormalig districtss­chepen Walter Verbruggen zal de lijst duwen.

“Het zijn allemaal actieve Deurnenaar­s uit onder meer het vereniging­sleven”, zegt een trotse lijsttrekk­er. “Het is ook een jonge ploeg met veel nieuwe gezichten. We zijn nu hard in de weer met het uitwer- ken van ons programma. Daarvoor bezoeken we de markt, onze leden en het middenveld om onze ideeën af te toetsen en zo op maat van de Deurnenaar te werken.”

De focus voor Groen Deurne ligt op meerdere vlakken. Als schepen van Sociale Zaken en Participat­ie wil Maes de sociale accenten verder uitdiepen. Maar ook groen en verkeersve­iligheid staat bovenaan de prioriteit­enlijst. “Dat zijn twee zaken waar we met onze beperkte bevoegdhed­en als district wél vat op hebben”, zegt Maes. “Er is een omslag nodig in onze mobiliteit. Er moet een einde komen aan de macht van de auto en daarvoor moeten mensen dichtbij alle voorzienin­gen hebben. Daarnaast moet ook het openbaar vervoer versterkt worden. We willen een verlenging van het traject van tram 9 tot aan het Sportpalei­s.”

Maes staat ook op de stadslijst voor Groen. “Na twee jaar schepen te zijn in Deurne, stoot je op heel wat beperkinge­n, die vanuit de stad wel aangepakt kunnen worden.”

 ?? FOTO RR ?? De lokale Groen-afdeling. Lijsttrekk­er is Karen Maes.
FOTO RR De lokale Groen-afdeling. Lijsttrekk­er is Karen Maes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium