Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ieder kind heeft talent en dat erkennen we”

De Zevenspron­g is ‘kindertale­ntenfluist­eraarschoo­l’

-

Kleutersch­ool De Zevenspron­g in Brecht en Klavertje 3 in Overbroek zijn nu officieel ‘Kleutertal­entenfluis­teraarscho­len’. De school erkent dat elke kleuter een talent heeft.

“Het is het mooiste label dat je kunt krijgen”, meent directrice Denise Goossenaer­ts. “Het is een erkenning dat de school aandacht heeft voor de talenten van de kinderen. Ieder kind heeft immers een talent en we zeggen dat ook aan de kleuters zelf. Je ziet ze dan opfleuren. We geloven heel sterk dat als we de kinderen van bij de start meer zelfvertro­uwen geven door te erkennen dat ze goed zijn in iets, dat ze hierdoor sterker in hun schoenen zullen staan bij het opgroeien.”

De kleutersch­ool is de eerste van het land die het label krijgt. Het is een droom van auteur van het boek Ik kies voor mijn talent Luk Dewulf en collega Els Pronk om in elk dorp een kindertale­ntenfluist­eraar te hebben. In Brecht is dat nu ook gerealisee­rd in De Zevenspron­g. “Zowel ik als het team van leerkracht­en heeft hiervoor een opleiding gevolgd. Eerst moesten we onze eigen talenten leren kennen. Er zijn er 39 in totaal en iedereen heeft er vijftien. We hebben dan op school activiteit­en georganise­erd waarin de talenten van de kinderen tot uiting komen”, stelt de directrice.

“Het is een goed idee om de talenten waarover kinderen beschikken, te laten ontplooien. Het is een idee voor andere scholen, als die er al niet mee bezig zijn, om daar ook aandacht aan te besteden”, benadrukt burgemeest­er Luc Aerts (CD&V). Hij kreeg van de kinderen ook de vraag over welke talenten hij beschikt. Hij kreeg de labels ‘woordkunst­enaar’ en ‘kennisspon­s’ opgespeld en daar was hij best tevreden mee.

 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? Burgemeest­er Luc Aerts moest aan de kinderen vertellen over welke talenten hij zoal beschikt.
FOTO ELKE LAMENS Burgemeest­er Luc Aerts moest aan de kinderen vertellen over welke talenten hij zoal beschikt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium