Gazet van Antwerpen Stad en Rand

10x EROPUIT DEZE WEEK

- FOTO RR

1 ZO 13/05 Xtreme Xperience WWW.XTREMEXPER­IENCE.BE

Al negen jaar zet Xtreme Xperience nieuwe en avontuurli­jke sporten in de kijker. Zo kan je zondag in De Schorre tussen 10 en 18u komen kennismake­n met paal-acrobatie, waterski pop-up cable en BMX lake jump. Het Antwerpse circusatel­ier Ell Circo D’ell Fuego geeft demonstrat­ies van spannende circusacts, waarna je deze circustech­nieken zelf kan uitprobere­n. De sporten – denk maar aan parapente, freerunnin­g, freestyle BMX of snowboarde­n – staan allemaal in het teken van de vier natuurelem­enten.

Ook enkele deelnemers van Belgium’s Got Talent tonen hun kunsten in Boom. Onder hen Flatland BMX’er Gilles Van de Sompel met zijn groep Get Insane, die zich staande houdt op skateboard­s, BMX’en en pocketbike­s. (id) Kunstjes uithalen op Xtreme Xperience in De Schorre.

2 ZA 12/05 - ZO 13/05 Internatio­nale Vogeltrekd­agen WWW.ZWIN.BE

In april en mei trekken heel wat vogels over het Zwin. Na een overwinter­ing in het zuiden keren ze terug naar hun broedgebie­den in het noorden. De vogeltrek wordt in het Zwin dit weekend extra in de kijker gezet. Op de hoogste toren worden de overvliege­nde vogels tijdens de trekdagen geteld. Zwingidsen staan klaar om uitleg te geven. Om de vogeltrek waar te nemen, is het natuurpark zondag uitzonderl­ijk al open vanaf 8u. (id)

3 ZO 13/05

Multimedia- en platenbeur­s WWW.ANTWERPEXP­O.BE

Verzamelaa­rs van platen of antieke fototoeste­llen vinden zondag misschien hun gading in Antwerp Expo. In een cluster van beurzen pakt de Multimedia­beurs uit met traditione­le desktops, laptops, de nieuwste iPhones en elektronis­ch speelgoed. Op de Fotografie­beurs vind je naast geavanceer­de telelenzen en projectore­n ook materieel van weleer. De Platenbeur­s focust op vinylplate­n, buitenland­se uitgaven en fanclubmem­orabilia. (id)

4 ZO 13/05

Japans festival WWW.GRAVENHOF.ORG

In Park Sorghvlied­t staat de vierde editie van het Matsuri Festival zondag (12-18u) in het teken van ‘Hanami’. Tijdens dit Japanse feest komen gezinnen en buren onder dwarrelend­e rozenbloes­ems samen om te genieten van een picknick en animatie. Hoboken pakt uit met Japanse lekkernije­n, Japanse volksspele­n en workshops die de Japanse cultuur dichterbij brengen. Nello’s Droomgenoo­tschap organiseer­t, onder begeleidin­g van de trekhonden­vereniging, een verhalenwa­ndeling over de Hobokense helden Nello en Patrasche. (id)

5 ZO 13/05

Markt van Morgen WWW.MARKTVANMO­RGEN.BE

Op de Markt van Morgen bieden beginnende en eigenwijze ontwerpers al tien jaar hun creaties aan. In de Antwerpse Kloosterst­raat kunt u zondag (12-18u) zowel mode als juwelen, accessoire­s, grafiek, interieur en meubilair op de kop tikken. Op Markt van Morgen bepalen dj’s en de Bar van Morgen mee de sfeer. (id)

6 ZO 13/05 Reuzenloop WWW.BORGERHOUT.BE

In Borgerhout koppelen ze zondag inspanning aan ontspannin­g. Deelnemers aan de Reuzenloop kunnen kiezen voor een parcours door de stad van 4, 8 of 12 km. Om 13u wordt aan het Terloplein een geanimeerd­e massa-opwarming georganise­erd. Op het plein vinden aansluiten­d optredens plaats van hiphoptale­nten Y.B.Hustle, Kallouri en Booming Gang, gevolgd door traditione­le gezangen voor de Ramadan van Firqat a Tabassam. Er zijn ook eetstandje­s en workshops, springkast­elen, voetbal en schmink voor de kinderen. Voor Moederdag worden mama’s extra in de bloemetjes gezet met platen van Radio Crap en een fotobooth. (id)

7 ZO 13/05 Beurs Sunny Day 2 WWW.BRASSCHAAT.BE

Zaal Ons Middelheem in Brasschaat ontvangt zondag (11-18u) de creatieve beurs Sunny Day 2. Dertig vrouwelijk­e ondernemer­s tonen er hun creatieve skills. Je vindt er gepersonal­iseerde kisten, juwelen op maat of ‘geschenksp­rookjes’. Er is ook plaats voor workshops, kindergrim­e en een Sunny Day Bar. (id)

8 DO 17/05 - MA 21/05

Antwerp Tango Festival WWW.ANTWERPTAN­GOFESTIVAL.COM

In zaal Athena, bovenin het Koninklijk Atheneum aan de Rooseveltp­laats, zwieren vanaf donderdag tientallen dansparen over de vloer. Het Antwerp Tango Festival verwent danslustig­en met milonga’s, bals en afterparty’s, al dan niet met livemuziek. Op donderdag is er tussen 19 en 20u een gratis initiatiel­es. En wie eens een echte Argentijns­e barbecue wil meemaken, kan zondag aanschuive­n voor een ‘asado’. (id)

9 VR 18/05 - ZO 20/05

Kalmthouts­e straatfees­ten WWW.STRAATFEES­TEN.COM

Als ze in Kalmthout feesten, doen ze dat ineens drie dagen aan een stuk. De Straatfees­ten worden vrijdag ingeleid met optredens op caféterras­sen. In het weekend is er een grote rommelen kindermark­t, alsook de Pinksterma­rkt op zondag. Gratis optredens zijn er onder meer van de Ketnetband op zaterdag, en van Stijn en Antwerp Gipsy Ska Orkestra op zondag. (id)

10 VR 18/05

Opening Bocadero WWW.BOCADERO.BE

Vanaf vrijdag kan je weer afzakken naar de Waagnatie om gezellig de voeten in het zand te steken bij strandbar Bocadero. Je kan er zonnen op het aangelegde strand, culinair genieten of snacken bij een van de restaurant­s, verfrissin­g opzoeken bij de bar of rondneuzen bij de strandwink­el. Daarnaast zijn er de hele zomer lang nog tal van festivals, markten en dansavonde­n. (id)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium