Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“En nu die nul weg in de Champions League”

Bestuur Club Brugge euforisch na tweede titel in drie jaar tijd

-

Knuffels uitdelen: dat moesten voorzitter Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert het vaakst doen gisteren. Dat en interviews geven. Beide bestuursle­den zien de toekomst van hun Club na titel nummer vijftien rooskleuri­g tegemoet. Vooral voorzitter Verhaeghe toonde zich euforisch: “Wij willen meedoen op alle fronten.”

Er was één moment dat hij twijfelde, Vincent Mannaert. Toen Club op Charleroi met een 1-0achtersta­nd de rust in ging. “Het zal toch niet gebeuren, dacht ik toen”, vertelde de Brugse CEO. “Het was het enige moment in heel PO1 dat ik twijfelde. Maar toen Ruud Vormer daar het moment pakte, een knappe vrije trap scoorde en zo iedereen meetrok, wist ik dat het voor ons zou zijn. We werden vooraf als een outsider beschouwd, maar over het hele jaar bekeken zijn we gewoon de verdiende kampioen. Ondanks het feit dat er na Nieuwjaar moeilijke momenten zijn geweest.” Voorzitter Verhaeghe vergeleek het met een marathon. “Een zeer lange race waar je soms eens met een tekort aan suiker zit. Wij hebben de meet als eerste bereikt. En dat maakt me heel fier.”

Beste ploeg van afgelopen drie jaar

En rijk. De miljoenen van de Champions League worden richting Brugge gestuurd. Met een nieuw oefencompl­ex in de steigers en steeds concretere plannen voor een nieuw stadion is dat geld meer dan welkom. Of als je de weinig eervolle 0 op 18 tijdens de vorige CL-campagne wil uitwissen kun je met die centen aardig investeren in nieuwe spelers. “Door de titel nu al te pakken, hebben we een weekje extra tijd gekocht om ons werk te doen”, aldus Mannaert. “Maar we gaan on- ze tijd nemen. Ik weet hoe moeilijk het is om trofeeën te pakken, dan moet je genieten van dit sportieve succes.”

Verhaeghe toonde zich wel al ietsje enthousias­ter dan zijn CEO. “In drie jaar tijd is Club Brugge de beste ploeg van het land. We hebben twee titels gepakt en werden een keer tweede. Ik vrees het volgende seizoen niet meer. Dit Club heeft een duurzame structuur. Het vertrek van Michel Preud’homme was een domper, maar Ivan Leko kwam terecht in een goede structuur en werd niet aan zijn lot overgelate­n. We zullen er volgend jaar gewoon opnieuw staan. In alles. We willen weer kampioen spelen, weer de bekerfinal­e halen en de nul wegvegen in de Champions League.”

Geloof in videoref

Waarna de voorzitter ook nog de toekomst van het Belgische voetbal aankaartte. Vooral de VAR waar hij na de match tegen Anderlecht nog zo tegen tekeer ging, kreeg veel aandacht. “We hebben als Belgische clubs beslist om daarin te investeren omdat we de handschoen willen opnemen om de profession­aliteit van onze arbitrage te verbeteren. Ik wou met mijn kritiek iets duidelijk maken. Dat er fouten mogen gebeuren, maar dat men er wel uit leert. Ik hoop dat de arbitrage de pijnpunten nu aanpakt. Tegen Standard hebben we alvast goede arbitrage gezien. Dat vond ik toch.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? In de kleedkamer ging het feest uiteraard door.
FOTO PHOTO NEWS In de kleedkamer ging het feest uiteraard door.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO BELGA ?? Bart Verhaeghe.
FOTO BELGA Bart Verhaeghe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium