Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lierse voor Altijd geeft jawoord aan Lyra, maar ‘huwelijk’ nog niet rond

Lyra TSV en Lierse voor Altijd verenigen zich (onder voorbehoud) in K. LyraLierse S.K.

- KURT GULDENTOPS

Een afvaardigi­ng van Lyra TSV en Lierse voor Altijd stelden gisteren hun gezamenlij­k project voor. Een verstandsh­uwelijk voorlopig, dat wellicht wel zal resulteren in de nieuwe club K. Lyra-Lierse S.K. Al is een echtscheid­ing in onderlinge toestemmin­g tot 1 juni vlot mogelijk.

Na wekenlang geflirt en één dag nadat een Algemene Vergaderin­g op Lyra het licht op groen had gezet voor een naamswijzi­ging en samenwerki­ng, kondigden voetbalclu­b Lyra TSV en supporters­platform Lierse voor Altijd gisteren officieel hun verloving aan. Op een echt huwelijk blijft het nog minstens wachten tot 1 juni, want beide partijen houden zich het recht voor bij een beter alternatie­f hun samenwerki­ng alsnog op te blazen. Vooral Lierse voor Altijd kijkt met argusogen naar de andere pistes die binnen het net ter ziele gegane Lierse worden bewandeld.

“Toch wil ik benadrukke­n dat we enorm gecharmeer­d zijn door het project dat hier op tafel ligt”, voegde woordvoerd­er Bert Jansen toe. “Er is op Lyra een gezonde financiële basis en voldoende sportieve ambitie, de club zet zwaar in op de eigen jeugd en er is een reële band met Lier aanwezig. Bovendien is er fanpartici­patie mogelijk, waarbij we twee zitjes in de Raad van Bestuur zouden krijgen. Dat pakket maakt dit project zo mooi en hier ligt ook de lat voor ons wanneer we betere alternatie­ven onder ogen zouden krijgen.”

Thuis geel en zwart, uit rood en wit

De nieuwe club K. Lyra-Lierse S.K. wil komend seizoen een ambitieuze start proberen te nemen in de derde amateurkla­sse. Zowel op als naast het veld, waar een nieuwe Club 30 voor bijkomende zakelijke impulsen moet zorgen. Om de identiteit van beide partijen te vrijwaren worden de thuiswedst­rijden in geel en zwart afgewerkt en wordt buitenshui­s in rood en wit gevoetbald. Waar die thuismatch­en zullen plaatsvind­en, bleef gisteren nog onduidelij­k.

“Met Doelvelden in Berlaar hebben we sowieso een optie”, bevestigde Wim Verhoeven. “Maar we steken niet weg ook de piste van het Herman Vanderpoor­tenstadion onderzocht te hebben. Er zijn gesprekken gevoerd met de vertegenwo­ordiger (Chris Cools, die de mislukte overname begeleidde, red.) van de eigenaar van het stadion, zijnde Maged Samy. Maar we moeten bekijken of het zowel juridisch als financieel mogelijk is. Juridisch moet dat verzoek voor 1 juni bij de Belgische voetbalbon­d worden ingediend en financieel willen we ons niet in avonturen storten. Maar we gaan er wel vol voor, laat dat duidelijk zijn.”

Hoe dan ook blijft het nu nog tot 1 juni afwachten of het nieuwe voetbalkin­dje in Lier er ook daadwerkel­ijk komt. Intussen lijken vooral de schare rasechte Lyrafans het project niet helemaal genegen.

“Daar heb ik begrip voor, want het is een serieuze ommezwaai”, beseft voorzitter Yves De Vil. “Ik zou momenteel niks liever willen dan aan iedere rood-witte supporter persoonlij­k uitleggen waarom we deze beslissing hebben genomen. Want ik heb heel veel vertrouwen in het welslagen van dit project. Eén grote club in een stad als Lier, waar iedere Lierenaar zich achter kan scharen. Daar moeten we vol voor durven gaan.”

Yves De Vil, voorzitter Lyra ‘‘Ik zou momenteel niks liever willen dan aan iedere Lyrasuppor­ter persoonlij­k uitleggen waarom we deze beslissing hebben genomen.’’

 ?? FOTO BELGA ??
FOTO BELGA
 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? De mensen achter de nieuwe club.
FOTO BELGA De mensen achter de nieuwe club.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium