Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We willen nieuwe culturen naar de stad brengen”

Zaak met Latijns-Amerikaans­e delicatess­en opent in Reyndersst­raat

- (fewn)

De Peruaanse zussen Fabiana (42) en Claudia (46) Cuba Chávez openen volgende week woensdag hun zaak Almacén in de Reyndersst­raat. Bij hen kan u terecht voor de typische delicatess­en uit Latijns-Amerikaans­e landen.

baat al dertien jaar het restaurant El Sabor Andino op de Ankerrui uit, samen met haar man Bart Pottschien. “We merkten dat de vraag naar Latijns-Amerikaans­e producten groter werd, omdat ze in Antwerpen moeilijk te verkrijgen zijn. Zo ging de bal aan het rollen”, zegt Bart.

Vanaf volgende week woensdag kunnen liefhebber­s van de Latijns-Amerikaans­e keuken een bezoek brengen aan de zaak. “De naam Almacén is Spaans voor opslagplaa­ts. We hebben de zaak zo ingericht dat het echt lijkt alsof je in een magazijn bent.”

Voor elk wat wils

“We willen graag nieuwe culturen introducer­en in de stad. Bij ons kunnen klanten terecht voor exclusieve, nostalgisc­he producten die ze niet in de supermarkt vinden.”

Zo vindt u bij Almacén onder meer diepvriesp­roducten, zoals bakbanaCla­udia nen uit Colombia, die vooral in hartige gerechten gebruikt worden.

“Klanten kunnen binnenkort ook workshops bijwonen om bijvoorbee­ld de perfecte Pisco sour-cocktail te leren maken. Op termijn lanceren we ook nog een eigen webshop.”

Open van woensdag t.e.m. maandag van 11 tot 18u. Almacén, Reydersstr­aat 8, 2000 Antwerpen. www.almacen-store.be

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? De twee Peruaanse zussen in hun gloednieuw­e zaak.
FOTO PATRICK DE ROO De twee Peruaanse zussen in hun gloednieuw­e zaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium