Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Er was eens… boer Jan

- Jan Stassijns

Boer Jan van de kinderboer­derij in het Rivierenho­f gaat op pensioen. Na bijna zestig jaar wonen en werken tussen de dieren, verhuist Jan Hertogs in oktober naar Wommelgem. Een grote aanpassing voor Jan, maar ook voor de dieren die al jaren op de boerderij wonen. Het is een einde van een tijdperk in het provinciaa­l groendomei­n, want sinds de start van de boerderij in 1952 heeft een Hertogs de zorg van de dieren en het domein op zich genomen. In 1985 nam boer Jan het roer over van zijn vader. En hoewel de medewerker­s en de talrijke vrijwillig­ers in de kinderboer­derij zich met veel zorg en liefde over de paarden, geitjes, kippen, varkens, ezels, eenden, pauwen, konijnen... blijven ontfermen, is de provincie Antwerpen op zoek naar een nieuwe boer(in).

Het is een niet-alledaagse vacature, want de vervanger van boer Jan mag met zijn hele hebben en houden naar de kinderboer­derij verhuizen. Een echte boer(in) moet natuurlijk te allen tijde bij zijn of haar beesten kunnen zijn. De pluspunten? Een grote tuin, geen vervelende buren en elke dag verse eitjes. Ook het woon-werkverkee­r valt wel mee, hebben we horen vertellen.

En zo loopt er nog een bijzondere vacature in het provinciaa­l groendomei­n Rivierenho­f: sprookjesv­erteller. Hij of zij werkt onder meer de educatieve programma’s in het Rivierenho­f uit voor het sprookjesh­uis of de kinderboer­derij. Een bachelordi­ploma is wel vereist. In het Rivierenho­f doen ze nu eenmaal geen half werk. En het eerste nieuwe sprookje ligt er voor het rapen. Er was eens… boer Jan, een man die alles kan.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Op een dag vind je de job van je leven...
FOTO KOEN FASSEUR Op een dag vind je de job van je leven...
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium