Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een kleurrijke muur zorgt voor een goed humeur”

Leerling voorziet garage Don Bosco van likje verf

- (pvdy)

Nadat Achraf ‘RWINA’ Taghelti (21) uit Hemiksem het Antwerpse stadsbeeld extra kleur gaf ter promotie van de film Patser, liet hij nu zijn handtekeni­ng achter op de ruim 12 meter lange muur aan de fietsengar­age van het Technisch Instituut Don Bosco in Hoboken.

Achraf Taghelti is niet alleen de rookie van het graffitiwe­reldje, hij is ook leerling op het Technisch Instituut Don Bosco Hoboken. “Ik hoop er dit jaar af te studeren als autotechni­eker”, vertelt hij. “Ik teken al bijna mijn hele leven, maar sinds twee jaar leg ik me heel intensief toe op graffiti.”

Achraf laat zich ‘RWINA’ noemen. “Dat staat voor chaos in het Arabisch.” De laatstejaa­rsstudent speelde al langer met het idee om zijn handtekeni­ng achter te laten op zijn school. “Maar ik moest natuurlijk toestemmin­g krijgen van de directeur. Bovendien wilde ik niet zomaar een muurtje ergens achteraan de speelplaat­s. Mijn werk moest goed zichtbaar zijn.”

Na overleg met directeur Laurent Heyman en technisch coördinato­r Gunter Janssen viel de keuze op de lange muur voor de fietsengar­age. “Een plaats die onze sportieve leerlingen en leerkracht­en dagelijks passeren”, klinkt het. “Een betere plek hadden we niet kunnen kiezen.”

Achraf is alleszins tevreden. Na vier dagen stond het werk op de muur. “Het was een toffe uitdaging. Veel leerlingen spraken me aan en gaven compliment­en. Ook

de leerkracht­en die passeerden staken vaak hun duim omhoog.”

Of hij totale artistieke vrijheid kreeg? “Tot op zekere hoogte”, knipoogt Achraf. “Ik besef ook wel dat er grenzen zijn aan wat je op een muur in een school plaatst.”

Wie goed kijkt, merkt het hoofd van een mysterieuz­e man op. “Dat is mijn leerkracht maatschapp­elijke vorming, meneer Puimège. Hij beloofde me te sponsoren met de aankoop van een T-shirt. In ruil heb ik hem vereeuwigd op de schoolmuur.”

Directeur Heyman is tevreden. “Het is een prachtig werk met mooie kleuren.” De directeur kan zich ook vinden in het levensmott­o van ‘zijn’ graffitiar­tiest. “Achraf is een opgewekte kerel. Zeuren en zagen is niet aan hem besteed. Wie langs deze muur passeert, kan niet anders dan met een goed humeur aan zijn werkdag beginnen.”

 ?? FOTO PATRICK VAN DYCK ?? Achraf bij zijn graffitimu­ur aan de fietsengar­age.
FOTO PATRICK VAN DYCK Achraf bij zijn graffitimu­ur aan de fietsengar­age.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium