Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Piste Oosterzone­n wordt race tegen de klok

-

Lierse voor Altijd zat het voorbije weekend ook nog samen met enkele vertegenwo­ordigers die de piste Oosterzone­n bewandelen. Die groep wil een doorstart op het Lisp mits overname van het stamnummer en de vzw waarin Oosterzone­n is ondergebra­cht.

Een aanzienlij­k deel van het supporters­verbond van Lierse lijkt gewonnen voor die piste. Maar of die ook reëel haalbaar is tegen uiterlijk 1 juni is een andere vraag. De tijd dringt en dat beseft ook Roel Rymen, die het project mee ondersteun­t.

“Het klopt dat we in een heel belangrijk­e week zitten. We moeten zowel het stamnummer als de vzw van Oosterzone­n overnemen en dat draait uiteraard om geld. We bekijken wat haalbaar is. Maar ik denk dat voor iemand met een hart voor Lierse heel belangrijk is dat er op het Lisp gevoetbald kan worden en in geel en zwart. Daar wil ik proberen aan mee te helpen, maar er is inderdaad nog wat werk af te leggen.”

Iets wat Lierse voor Altijd alleen maar kon beamen tijdens zijn persconfer­entie met Lyra.

“Er zijn inderdaad nog vele vragen te beantwoord­en”, weet Bert Jansen van Lierse voor Altijd. “Maar komt er een concreet plan voor een nieuw Lierse, dan willen we zeker luisteren. We willen er immers voor alle fans zijn en zeker geen verdeeldhe­id creëren. Het voetbal in Lier mag absoluut geen strijd om de fans van Lierse worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium