Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vormer er co tonen beker aan feestende fans...

-

Het ‘Venetië van het Noorden’ werd zondagnach­t even geconfront­eerd met een Zuiderse gekte. Toen Vormer en co met de spelersbus arriveerde­n, hadden reeds duizenden fans zich aan Jan Breydel verzameld voor een uitbundig titelfeest. Het leverde voor België ongeziene beelden op.

Toen de krant zondagnach­t ter perse ging, kwam de Brugse feestnacht eigenlijk nog maar goed op gang. Na de festivitei­ten op Sclessin vertrok de Brugse delegatie door een zee van meegereisd­e supporters richting Jan Breydel, waar nog eens duizenden Club-fans de kersverse kampioenen stonden op te wachten. Hoewel Club aanvankeli­jk volhield dat er “niets werd georganise­erd”, stond er op enkele uren tijd een spectacula­ir titelfeest op poten. Het bier vloeide rijkelijk, een dj liet vanop een balkon van Jan Breydel pompende beats door de boxen knallen. En dat alles met een heuse lichtshow. Op hetzelfde moment brak er ergens op de E40 in ons land ook al een stevig feestje los op de spelersbus. Via de sociale media van Vormer en co was de ene polonaise of meezinger na de andere te volgen. En dat natuurlijk met een fris biertje in de hand. Toen moest het mooiste moment van de avond nog komen: de ontvangst van de spelersbus aan Jan Breydel. Iets na middernach­t werden de spelers onder een orkaan van gejuich, Bengaals vuur, bier en sjaals ontvangen op parking Noord.

Op een bepaald moment kon de bus zelfs niet meer verder en moesten de spelers zich enkele tientallen meters te voet tussen de uitgelaten menigte richting feestbalko­n banen. De Zuiderse gekte in Brugge leverde voor België ongeziene beelden op. Eens alle spelers boven waren geraakt, volgde de apotheose: Vormer die Brugge de trofee toonde. “En volgende week pakken we Gent”, vuurde hij de boel nog wat aan. Al wat blauwzwart was, trok zegedronke­n een historisch­e feestnacht in.

 ?? FOTO ISOSPORT ?? Voorzitter Bart Verhaeghe met zijn aanvoerder Ruud Vormer.
FOTO ISOSPORT Voorzitter Bart Verhaeghe met zijn aanvoerder Ruud Vormer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium