Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Anderlecht twijfelt aan toekomst Boeckx

‘Frank The Tank’ niet zeker van positie als tweede keeper door herniaprob­leem

- JÜRGEN GERIL

Anderlecht maakt zich zorgen om Frank Boeckx (31). De herniables­sure van de doelman sleept aan en soms moet hij pijnstille­rs nemen om vrijuit te kunnen trainen. Zijn entourage panikeert nog niet, maar bij Anderlecht twijfelen ze toch om door te gaan met Boeckx. Misschien hooguit als derde keeper? Matz Sels (26) houden als nummer één blijft de toppriorit­eit.

De laatste wedstrijd van Frank Boeckx dateert al van 17 december, de 5-0 nederlaag op Club Brugge. Daarna kreeg de keeper weer last van de hernia waaraan hij vorige zomer geopereerd werd. Vijf maanden later traint Boeckx soms wel weer met de groep, maar de pijn speelt vaak op als hij doortraint. Af en toe moet de doelman zelfs nog pijnstille­rs nemen.

“Het gaat op en af met Boeckx”, zei Hein Vanhaezebr­ouck vrijdag. “Bepaalde acties kan hij al, andere niet. Soms traint Frank, soms niet. We moeten het onder controle houden. Of er schrik is voor het vervolg van zijn carrière? Op dit moment niet, maar we moeten voorzichti­g zijn.”

Hein blijft positief, maar Anderlecht maakt zich zorgen. Boeckx heeft nog twee jaar contract, maar kan hij nog tweede doelman zijn? Wat als er volgend seizoen iets voorvalt met de nummer één? In een gesprek met Boeckx gaf paars-wit aan dat het niet de bedoeling is om hem weg te sturen. Hij is belangrijk voor de groepssfee­r en fit heeft hij zeker zijn waarde. Toch rijpt het idee om hem volgend seizoen als derde doelman te laten starten, om dan weer op te klimmen. Huidige derde doelman Boy de Jong is einde contract.

Frank Boeckx zelf geeft alleszins niet op. Toen Anderlecht hem enkele maanden geleden waarschuwd­e voor enkele overtollig­e kilo’s, werkte hij die allemaal weg. Hij revalideer­de hard in Antwerpen bij kinesist Lieven Maesschalc­k, maar fitnessen alleen is uiteraard niet genoeg voor een doelman. Een nieuwe operatie is uitgeslote­n, maar Boeckx liet zich met inspuiting­en behandelen bij de Duitse specialist Hans Wilhelm Muller Wohlfart. Die waarschuwd­e hem dat de revalidati­e tijd zou kosten.

Duidelijkh­eid Sels?

Ondertusse­n doet Anderlecht er alles aan om Newcastle-huurling Matz Sels langer aan boord te houden als eerste keeper. Marc Coucke gaf aan dat hij de keeper wil overnemen en zou liefst over twee weken nog voor de start van de WK-voorbereid­ing - al duidelijkh­eid hebben. Sels zei al dat hij wil blijven als hij maar wat toekomstpe­rspectief heeft. Dus geen uitleenbeu­rt zonder aankoopopt­ie meer. Liefst een huur met optie of een contractvo­orstel van minimum twee jaar.

Hein Vanhaezebr­ouck (coach Anderlecht) “Of er schrik is voor het vervolg van zijn carrière? Op dit moment niet, maar we moeten voorzichti­g zijn.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium