Gazet van Antwerpen Stad en Rand

VOETBAL KORT

-

De Laet riskeert schorsing na obscene gebaren. De Reviewcomm­issie van de KBVB heeft op basis van tv-beelden beslist om Antwerp-verdediger Ritchie De Laet op het matje te roepen en ook te laten vervolgen door het Bondsparke­t. De verdediger pakte tegen STVV een gele kaart in de slotfase, maar daar was De Laet niet echt blij mee. De Antwerpena­ar stak zijn middelving­er op naar scheidsrec­hter Christof Dierick en maakte nog enkele andere obscene gebaren. Dierick hield de rode kaart op zak, maar volgende week moet de speler dus wel voor de de Reviewcomm­issie verschijne­n. Een eventuele schorsing gaat pas volgend seizoen in. Dat betekent wel dat De Laet zaterdag gewoon mag spelen tegen Oostende. Oulare, Yatabaré en Buta revalidere­n verder. Corryn (scheurtje kuit) en Batubinsik­a (scheurtje quadriceps) zijn zeker out voor de wedstrijd in Oostende. Van Damme ondervindt hinder aan de patellepee­s en blijft hoogst twijfelach­tig. Arslanagic (knie) hoopt er wel opnieuw te staan. Haroun (heup) is twijfelach­tig. (stdr, gegy, bap, b) Anderlecht volgt topschutte­r Oekraïne. In zijn zoektocht naar een nieuwe spits volgt Anderlecht de Argentijn Facundo Ferreyra. De 27-jarige aanvaller van Shakhtar Donetsk werd dit seizoen topschutte­r van

de Oekraïense Premier League met 21 goals in 29 wedstrijde­n. Hij leidde zijn club dit seizoen naar de landstitel. (bla)

Eupen denkt aan Romo (Beerschot Wilrijk). Alle Belgische topclubs houden Hendrik Van Crombrugge (25) in de gaten, maar tot een deal kwam het nog niet. Eupen wil 2 miljoen euro voor de keeper. Met Logan Bailly (Moeskroen) en Rafael Romo (Beerschot Wilrijk) heeft Eupen al twee opvolgers op het oog. (thst)

Roberto Mancini (53) verlaat Zenit SintPeters­burg en wordt de nieuwe bondscoach van Italië. (bla)

Beijing Guoan dringt aan voor Dembélé. De Chinese topclub Beijing Guoan dringt aan voor een transfer van Mousa Dembélé. De Spurs-middenveld­er zou in de Chinese hoofdstad zijn salaris kunnen verdubbele­n tot naar verluidt 180.000 euro per week. Dembélé kan al geruime tijd op interesse uit China rekenen, maar hield tot dusver de boot af. Ook Tottenham was tegen een transfer van zijn middenveld­er gekant, maar zou deze zomer van mening kunnen veranderen. Dembélé gaat zijn laatste contractja­ar in en als de Spurs nog geld willen verdienen aan de Belg, moeten ze hem deze zomer verkopen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium