Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nummer dertig voor Quick.Step én Gaviria

- 1319 MEI (bow)

Fernando Gaviria is helemaal terug. De 23-jarige Colombiaan won zondagnach­t de eerste etappe in de Ronde van Californië. Perfect gepiloteer­d door ploegmaats Iljo Keisse, Alvaro Hodeg en Maximilian­o Richeze klopte hij in de massaspurt Caleb Ewan, Peter Sagan, Marcel Kittel en Alexander Kristoff. Neoprof Jasper Philipsen werd tussen al dat spurtgewel­d knap zesde.

De zege van Gaviria was zijn dertigste profzege en meteen ook de dertigste overwinnin­g van Team Quick.Step dit seizoen. Gaviria, die zijn voorjaar de mist zag ingaan nadat hij in de Tirreno Adriatico een middenhand­sbeentje had gebroken bij een val, sluit zo een pechvolle periode af. “Ik was extreem gemotiveer­d om een zege te boeken na lang aan de kant te hebben gestaan met een blessure”, aldus de sprinter. “Ik heb heel hard getraind om er opnieuw te staan en dit is het resultaat.”

Gaviria had na vroege zeges in de Tour de San Luis en de Ronde van Colombia (drie) van het voorjaar een doel gemaakt, maar moest dus geblesseer­d toekijken hoe zijn ploegmaats de ene overwinnin­g na de andere bij elkaar fietsten. De Colombiaan draaide echter snel de knop om en werkt nu richting Tour, waar hij zijn debuut maakt en Marcel Kittel (vorig jaar goed voor vijf ritzeges) moet doen vergeten bij het team van Patrick Lefevere.

De tweede rit, die vorige nacht aankwam, ging over een geaccident­eerd parcours met aankomst op Gibraltar Road, 12 kilometer aan gemiddeld acht procent. Een eerste test voor de klassement­srenners.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Fernando Gaviria schreeuwt zijn vreugde uit. Een periode van pech is eindelijk afgesloten.
FOTO PHOTO NEWS Fernando Gaviria schreeuwt zijn vreugde uit. Een periode van pech is eindelijk afgesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium