Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Stuyven blijft Trek - Segafredo (twee jaar langer) trouw

-

Jasper Stuyven heeft zijn aflopende contract bij Trek - Segafredo verlengd tot eind 2020. De 26jarige Leuvenaar genoot na zijn constant sterk voorjaar heel concrete interesse van Katusha Alpecin, maar verkoos toch nog te blijven bij de ploeg waar hij in 2014 debuteerde bij de profs.

Vierde in de Omloop, tiende in Milaan - Sanremo, zesde in E3 Harelbeke, negende in Gent - Wevelgem, tiende in Dwars door Vlaanderen, zevende in de Ronde van Vlaanderen en vijfde in Parijs-Roubaix. De grote klassieke zege waar Jasper Stuyven dit voorjaar van droomde, kwam er niet. Maar de Leuvenaar compenseer­de dat met heel sterke constante prestaties. Stuyven was na dit seizoen einde contract bij Trek - Segafredo en na zijn puik voorjaar wilden veel ploegen hem maar wat graag inlijven. Onder andere LottoNL - Jumbo, Dimension Data, Education First - Drapac lieten hun interesse blijken, maar vooral Katusha - Alpecin schoof de voorbije weken aan tafel bij zijn makelaar. De Zwitserse ploeg met Russische achtergron­d beschikt met Nils Politt, Jenthe Biermans, Baptiste Planckaert en Tony Martin tijdens de voorjaarsk­lassiekers over een prima middenveld, maar het ontbreekt hen aan een kopman. Ploegmanag­er José Azevedo zag die rol weggelegd voor Stuyven, maar de Portugees vist achter het net.

Stuyven heeft zijn aflopende verbinteni­s bij TrekSegafr­edo met twee jaar verlengd tot eind 2020. Eerder had ook al de Deense revelatie Mads Pedersen dat gedaan. John Degenkolb, het derde speerpunt van de Amerikaans-Italiaanse WorldTourf­ormatie, heeft nog een contract tot eind 2019. Ook volgend voorjaar zal Stuyven in de klassieker­s dus het kopmanscha­p moeten delen met Pedersen en Degenkolb, maar de Leuvenaar kreeg tijdens de onderhande­lingen wel de belofte dat hij ook na de klassieker­s meer zeggenscha­p zou hebben over zijn programma om ook na april te kunnen scoren.(bvc)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium