Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Na die moeilijke laatste weken doet dit zo veel deugd”

- JAN BRYS

31 jaar hebben ze erop moeten wachten, maar zaterdag was het dan toch eindelijk zover. Antwerpen won na een thriller met 8-7 van Doornik en mag zich weer kampioen noemen. Ook al moesten de Sinjoren daarvoor uitwijken naar Seraing, omdat het Wezenbergz­wembad gesloten is voor renovatiew­erkzaamhed­en.

Het bestuur van Antwerpen had eerder al van de bond toestemmin­g gekregen om in het Nederlands­e Oosterhout die laatste speeldag af te werken. Maar een klacht van Moeskroen en Doornik deed de bond van mening veranderen. “We zijn de mensen van Seraing bijzonder dankbaar dat we in extremis nog bij hen terechtkon­den”, zegt Danny Motton. “Dat was niet evident. Bovendien stond er in het reglement niets over een mogelijke gelijke stand na de play-offs. Dat werd voor de wedstrijd nog vlug beslist. Maar goed, we wisten dat we moesten winnen en dat hebben we dan ook gedaan, hoe moeilijk het ook was. Ik ben een trotse voorzitter.”

Doelman Dries Stoot had een belangrijk aandeel in de overwinnin­g tegen Doornik.

“Ach ja, je wordt kampioen met de hele ploeg. Zo heel moeilijk waren die ballen nu ook weer niet”, reageerde Stoot laconiek.

Na afloop werd coach Jorn Dams door de spelers de lucht in gegooid. “Jammer dat we weer zoveel manmeersit­uaties misten. Daardoor hebben we het ons nodeloos moeilijk gemaakt. Maar goed, als je de perikelen van de laatste weken allemaal bekijkt, dan kan je alleen maar vaststelle­n dat deze titel verdiend is”, zegt Dams, die er net als Nick Poelmans al eens bij was in 2007, toen Antwerpen al eens zeer dicht bij de titel kwam. De Antwerpena­ars verloren toen na het nemen van strafworpe­n, een unicum in het Belgische waterpolo. Een van de missers toen kwam van de hand van … Jorn Dams. Nick Poelmans was toen amper 16 jaar.

Van vader op zoon

Bij de vorige titel 31 jaar geleden was Swa Dams de coach. Juist ja, de vader van huidig coach Jorn Dams.

Door de titel zal Antwerpen volgend seizoen ook nog eens van Europees waterpolo mogen proeven. De jongens van coach Jorn Dams zullen eerst in een prekwalifi­catietorno­oi terechtkom­en. Veel illusies maken ze zich in Antwerpen niet, maar het is een mooie kans om ervaring op te doen. Al werd daar tijdens de lange busrit van Seraing naar Antwerpen nog niet aan gedacht, een lange feestnacht moest nog beginnen.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? De spelers van Antwerpen zijn uitzinnig van vreugde na het behalen van de titel.
FOTO JAN BRYS De spelers van Antwerpen zijn uitzinnig van vreugde na het behalen van de titel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium