Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Redding mag normaal geen probleem zijn”

Hoboken Pioneers stunt met knappe zege bij Spartans

-

Knappe stunt zondag van Hoboken Pioneers. De Hobokenaar­s wonnen verrassend met 1-12 op het veld van de Deurne Spartans. Het is nog maar de tweede zege van het seizoen voor de Pioneers.

De Hoboken Pioneers blijven wel op de laatste plaats in het klassement. Drie weken geleden wonnen ze al tegen de Mortsel Stars. “Ook toen speelden we echt op ons niveau”, zegt coach Johnny Peerens. “Jammer genoeg zijn we daarna hervallen in onze mindere periode. Maar ik ben ervan overtuigd dat als we het niveau van die wedstrijde­n tegen de Stars en de Spartans kunnen aanhouden dat we probleemlo­os in de Gold Division blijven.”

Marquis Kidd

De Pioneers weten dat ze van die zesde en laatste plaats moeten wegblijven om het behoud te verzekeren. “Met alle respect voor de Mortsel Stars en de Phoenix uit Louvain-la-Neuve, maar ik denk toch dat wij sterker zijn. Als wij alle wedstrijde­n op ons niveau afwerken, dan winnen we veertig procent van de matchen. Met onze Amerikaan Marquis Kidd erbij hebben we iemand met ervaring en de juiste instelling in huis. Hij slaagt erin de groep op te peppen en naar een hoger niveau te tillen.” Volgend weekend spelen de Pioneers tegen regerend landskampi­oen Borgerhout Squirrels. De Hobokenaar­s spelen twee keer op eigen veld. “Dat wordt een zware opdracht. We weten dat de Squirrels over een werper beschikken die vroeger nog prof is geweest, dat zegt genoeg. Maar we gaan wel een plannetje uitdoktere­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium