Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dramatisch weekend voor AVKA: mannen en vrouwen degraderen

- (basp)

AVKA (Atletiekve­reniging Kontich Aartselaar) beleefde een dramatisch interclubw­eekend. Zaterdag degradeerd­en de vrouwen in Heusden tamelijk onverwacht uit ereafdelin­g VAL. Op zondag eindigde de mannenploe­g laatste in de hoogste afdeling in Gent, waardoor ook zij degraderen.

De mannenploe­g streed op de interclub in Gent tussen de twaalf beste ploegen van het land. Door veel afwezigen stonden ze vooraf al voor een onmogelijk­e opdracht. Met 69,5 punten werd de club laatste. AVKA degradeert zo naar ereafdelin­g VAL.

“We wisten vooraf dat het dramatisch zou worden. We misten Christian Iguacel (overgestap­t naar AC Lyra, red.) en Sven Van Den Bergh, die nu in de Verenigde Staten zit. Dat betekent een verlies van veertig punten”, analyseerd­e ploegkapit­ein Dirk De Herdt. “Tel die punten erbij en we redden ons. Maar goed, het is niet anders. Toch zagen we nog enkele mooie prestaties. Matthias Quintelier stootte 16m58 in het kogelstote­n en werd tweede op vijf centimeter van Philip Milanov. In het discuswerp­en gooide Quintelier een persoonlij­k record van 50m91 en werd hij derde. Sterk.”

Dat de vrouwen zouden zakken, zag De Herdt dan weer niet aankomen. Ze kwamen in ereafdelin­g VAL uiteindeli­jk acht puntjes tekort om het behoud veilig te stellen. “Op het laatste moment moest een van onze toppers, Paulien Coucuyt, noodgedwon­gen afmelden door een blessure. Dat kostte veel punten en we hadden ook wat pech. Alles lag dicht bijeen in hun reeks. Maar de vrouwen zijn met enkele jonge talenten in de ploeg zeker niet kansloos om de komende jaren opnieuw voor de zege te strijden in Landelijke 1. Het is een minder jaar. Vooral dan voor de vrouwen, want bij de mannen zagen we het wel aankomen. Maar de wereld vergaat niet, zaterdag is er alweer het Vlaams kampioensc­hap.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium