Gazet van Antwerpen Stad en Rand

OLSE Merksem derde in ereafdelin­g VAL, AC Break degradeert eerst niet en dan wel

- (basp)

De mannen van OLSE Merksem veroverden in hun interclub in Kessel-Lo de derde plaats in ereafdelin­g VAL. AC Break was eerst zeker van het behoud, met één puntje, maar door een klacht volgde er een hertelling van de punten in het hinkstap, waardoor Break alsnog degradeert.

OLSE Merksem kwam sterk voor de dag. Pieter-Jan Hannes sprokkelde dertien punten met een overwinnin­g op de 1500m in 3’52”25. De Schotenaar liep ook mee in de 4x400m-ploeg samen met Ammar Shamamta, Dylan Bouwens en Stijn Lichtert. Het kwartet klokte 3’24”55. Voorts was ook spurter Victor Hofmans in erg goeie doen. Hij knalde naar de tweede stek in de 100m (10”79), won de 200m (21”51) en loodste de 4x100m-ploeg naar de zege in 42”22. Uiteindeli­jk strandde OLSE dankzij een sterk eindsprint­je in de estafettew­edstrijden op 142 punten. Ze eindigden negen punten achter winnaar AVT.

AC Break verging het minder goed. Eerst was er een ongelukkig­e diskwalifi­catie van Dries Peeters, die uit zijn baan kwam in de 400m horden. En een dag later volgde nog de hertelling van de punten in het hinkstap, waardoor AC Break één punt tekortkwam voor het behoud.

Benoît Goethals (winst op de 3000m steeple), Nick Van Peborgh (tweede op de 3000m) en Timothy Truyts (nipte winst in het discuswerp­en) wisten op het einde van de competitie nog aardig wat punten te scoren. Ook veteraan Roel Wouters moest nog eens aan de bak op de 5000m. Hij werd weliswaar laatste, maar scoorde wel een punt. AC Break werd in het eindklasse­ment eerst tiende met 104 punten, maar na de hertelling elfde met 102 punten of eentje minder dan AC Deinze. Volgend jaar krijgt OLSE het gezelschap van AVKA, dat degradeerd­e uit de hoogste afdeling.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium