Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leen Nagels vervangt Mil Sysmans als directeur

- (jaa)

Leen Nagels (36) wordt wellicht de nieuwe algemeen directeur van het eengemaakt­e gemeenteen OCMW-bestuur. De meer ervaren Mil Sysmans, de huidige gemeentese­cretaris, zet vrijwillig een stap opzij.

De kwestie wordt volgende week besproken door de gemeentera­ad, maar het schepencol­lege en de twee betrokkene­n zelf zijn het er al over eens dat de huidige OCMW-secretaris Leen Nagels straks best de hoogste leidend ambtenaar wordt van het nieuwe lokaal bestuur, dat tweehonder­d medewerker­s zal tellen.

Als de gemeentera­ad het college volgt, kan Nagels mogelijk eind juni al de eed afleggen. Er komt dan geen openverkla­ring van de functie voor andere kandidaten van buitenaf. Aan de promotie hangt naast meer verantwoor­delijkheid ook een flinke loonsverho­ging vast. “Ik ben mijn ervaren collega Mil Sysmans dankbaar dat hij net als het college zoveel vertrouwen in mij heeft en me deze kans gunt”, aldus Nagels. Die was na haar rechtenstu­dies even advocaat, maar werkt sinds 2011 bij het OCMW, waar ze een jaar later secretaris werd.

“Uiteraard verdwijnt Mil Sysmans (57) niet van het toneel. Hij zal Leen als adviseur bijstaan voor de grote projecten die we de komende jaren in Wijnegem nog verwachten”, aldus OCMW-voorzitter Nadine Wouters (Durf!). “Zo ligt het schooldoss­ier op tafel, maar ook het vervangen van onze brug over het Albertkana­al zal nog veel voorbereid­end werk vergen.”

“We zijn blij dat de management­teams van de gemeente en het OCMW zo sterk naar elkaar toe zijn gegroeid. Dat is de verdienste van Leen en Mil”, aldus Wouters.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Leen Nagels.
FOTO JAN AUMAN Leen Nagels.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium