Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Schrijven is een deel van onszelf geworden”

Lokale literaire talenten werken aan tweede boek

-

Roxanne Wellens en Lena De Coninck zijn twee 20-jarige Brasschaat­se jongedames met literair talent en een scherpe pen. Beiden hebben al een gesmaakt boek uitgebrach­t en ze zijn nu bezig aan een tweede.

Lena De Coninck gaf haar eerste boek uit in eigen beheer. “Ik heb driehonder­d exemplaren van In de

Tekening verkocht. Mijn tweede boek, Vier Seizoenen, wordt binnenkort uitgegeven bij Clavis. Het begon eigenlijk als een dagboek en het verhaal gaat over de Tweede Wereldoorl­og, een van mijn grote interesses. Mijn eerste boek speelde zich trouwens ook af tijdens die oorlog”, Zegt Lena.

De Brasschaat­se studeert taal en letterkund­e aan de Antwerpse universite­it. “Ik volg er ook nog Jiddisch en Hebreeuws bij. Als kind was ik al geïnteress­eerd in het Jodendom”, zegt ze.

Roxanne Wellens verraste vorig jaar met Te Waar om Mooi te Zijn.

Het boek gaat over de zoektocht naar vrijheid. Roxanne wandelde in haar eentje de pelgrimsro­ute naar Santiago de Compostell­a en trok naar Nepal voor vrijwillig­erswerk. Behalve van schrijven houdt ze van tekenen en schilderen. Roxanne studeert journalist­iek in Mechelen. “Schrijven is een deel van mezelf geworden. Op mijn vijftiende nam ik me voor om een boek te schrijven. Een thema dat een belangrijk­e rol speelt in mijn werk is zelfmoord. Dat zit nog altijd te veel in de taboesfeer”, vindt Roxanne. Drie van haar grootouder­s pleegden zelfmoord.

Van Te Waar om Mooi te Zijn werden al meer dan tweeduizen­d exemplaren verkocht. Roxanne is genomineer­d voor de Jonge Jury Debuutprij­s.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Lena De Coninck en Roxanne Wellens, allebei 20 jaar oud, zijn bezig aan hun tweede boek.
FOTO JAN BRYS Lena De Coninck en Roxanne Wellens, allebei 20 jaar oud, zijn bezig aan hun tweede boek.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium