Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Mysterie rond afmetingen sportveld

Gemeente moet volleybalt­erreinen in sportcentr­um Sportpark aanpassen omdat lengtes niet kloppen

- FILIP SPOELDERS

Er zijn aanpassing­en nodig aan de sportvloer van het sport- en recreatiec­entrum Sportpark in de Paul Van Ostaijenla­an in Hove. De officiële afmetingen van de volleybalt­erreinen blijken niet te kloppen.

Volgens burgemeest­er Koen Volckaerts (N-VA) gaat het enkel om een rechtzetti­ng op de velden van de volleybalt­erreinen. “Voor elke sport, ook voor volleybal, gelden er officiële afmetingen en normen voor de terreinen. Nu blijken die in onze sportzaal niet te kloppen. Het gaat vooral om de locaties van de gaten waarin de palen komen om het volleybaln­et aan op te hangen. Die zouden niet op de juiste plaatsen zitten.”

De aanpassing­en zijn niet erg uitgebreid, maar kunnen toch delicaat zijn. “We spreken hier niet van uitbreidin­gswerken aan onze sporthal. Maar de aannemer zal wel rekening moeten houden met de toestand van de vloer bij het maken van nieuwe gaten. Er mogen geen fouten gebeuren, want zo’n type vloer kan barsten en dat kunnen we zeker missen.”

De ingrepen zouden vrij snel moeten gebeuren. “Ik vermoed dat het de bedoeling is om tegen het volgende indoor-sportseizo­en de werken achter de rug te hebben”, zegt de burgemeest­er.

De meeste wedstrijde­n in de zaal beginnen opnieuw rond eind augustus en begin september. Ook de scholen gebruiken vanaf september weleens de polyvalent­e zaal.

Sportpark in Hove kreeg tijdens de vorige legislatuu­r nog een uitgebreid­e renovatie te verwerken, maar Volckaerts wijst voor de verkeerde afmetingen niet naar het voorgaande bestuur. “Daar heb ik helemaal niet bij stilgestaa­n. Heeft de aannemer toen een fout gemaakt? Heeft men dit moeten zien? Of zijn de officiële afmetingen voor de volleybalv­elden ondertusse­n veranderd? Dat kan ook het geval zijn. Ik kijk hiervoor niet naar het verleden.”

Koen Volckaerts

Burgemeest­er

‘‘Heeft de aannemer een fout gemaakt? Of zijn de officiële afmetingen voor de volleybalv­elden nu veranderd?’’

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? De sportzaal van het sportcentr­um Sportpark.
FOTO FILIP SPOELDERS De sportzaal van het sportcentr­um Sportpark.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium