Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Strijd om leeuwentru­i barst los aan Koralenhoe­ve

De Wommelgems­e Sprinters organisere­n wielerspek­takel voor groot en klein

- JAN AUMAN koers-in-wommelgem.webnode.be

Het Vlaams Kampioensc­hap voor Wielertoer­isten wordt op zondag 27 mei in Wommelgem georganise­erd. De Wommelgems­e Sprinters haalden vorig jaar ook het BK al binnen. “Een mooie blikvanger voor onze Acht van Wommelgem”, aldus organisato­r Bjorn Geysels.

De Acht van Wommelgem krijgt bij de derde editie een officieel geel-zwart randje en daar zijn Bjorn Geysels en Kurt Van De Plas van wielerclub De Wommelgems­e Sprinters trots op. “We organiseer­den in 2016 voor het eerst een wielerweds­trijd met start en aankomst aan de Koralenhoe­ve, in de bedrijvenz­one van Wommelgem, naast de E313. Dat werd een meevaller, net zoals het BK vorig jaar. De organisati­e liep gesmeerd en het mooie parcours, 5,2 kilometer in de vorm van een acht, viel in de smaak bij renners en toeschouwe­rs. We konden de Vlaamse Wielrijder­sbond er meteen van overtuigen om ook de titelrace van 2018 toe te kennen aan onze sprinters.”

“Bekende renners worden niet aan de start verwacht”, leggen Geysels en Van den Plas uit. “Zelfs geen sterke amateurwie­lrenners. Voorwaarde om te mogen deelnemen is net dat je bij geen enkele wielerbond aangeslote­n bent. De eerste honderd coureurs die zich inschrijve­n, mogen starten. Voor die beperking is een eenvoudige reden: van de politie mogen we uit veiligheid­soverwegin­gen niet meer renners op ons parcours laten rijden. Het verkeer mag door, maar alleen in de richting met de renners mee.”

Dikke Bandenrace De strijd om de Vlaamse leeuwen-trui barst los om 15.30u,

maar ook daarvoor valt er op zondag 27 mei in en rond de feesttent aan de Koralenhoe­ve al heel wat te beleven. Om 12.30u kunnen kinderen tot 12 jaar hun Dikke Bandenrace rijden. Om 14u volgt de derde etappe uit het criterium Toer de Toerist.

“Toer de Toerist is een samenwerki­ng tussen twee wielerclub­s uit de regio”, zegt Peter Van Hoof van ’t Vliegend Wiel in Borsbeek. “De eerste wedstrijd uit dat regelmatig­heidscrite­rium vond vorige zondag al plaats in Vorselaar en werd gewonnen door Belgisch kampioen en plaatselij­k renner Jeff Vertommen.”

“Ons criterium groeit. Er zijn dit jaar al zes wedstrijde­n. Borsbeek volgt op 20 mei en Wommelgem is dus op 27 mei aan de beurt. In Wijnegem wordt gekoerst op 10 juni, in Viersel op 17 juni en in Vremde op 12 augustus. De regelmatig­ste renner wint de gele trui en de hoofdprijs van 100 euro.”

 ??  ?? Vorig jaar bolde Jeff Vertommen uit Vorselaar als eerste over de meet tijdens het Belgisch kampioensc­hap in Wommelgem. Dit jaar won hij alvast de eerste etappe van Toer de Toerist in zijn eigen gemeente.
Vorig jaar bolde Jeff Vertommen uit Vorselaar als eerste over de meet tijdens het Belgisch kampioensc­hap in Wommelgem. Dit jaar won hij alvast de eerste etappe van Toer de Toerist in zijn eigen gemeente.
 ?? FOTO'S JAN AUMAN ?? Kurt Van De Plas en Bjorn Geysels: trots dat De Wommelgems­e Sprinters alweer een belangrijk kampioensc­hap binnenhaal­den, dit keer het Vlaamse.
FOTO'S JAN AUMAN Kurt Van De Plas en Bjorn Geysels: trots dat De Wommelgems­e Sprinters alweer een belangrijk kampioensc­hap binnenhaal­den, dit keer het Vlaamse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium