Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vijf dagen liften naar Spanje om wereldreis te winnen

Naamgenote­n willen met deelname aan race ecologisch­e voetafdruk in de verf zetten

-

Caroline De Smedt en haar nicht Caroline Coelus nemen deel aan de Barcelona Express. Die wedstrijd brengt hen vanuit Brussel in vijf dagen tijd al liftend naar Barcelona. De eindwinnaa­rs verdienen vliegtuigr­eizen naar alle continente­n.

Beide jongedames uit Boom zijn 18 jaar en studeren nog. Caroline De Smedt studeert biomedisch­e wetenschap­pen aan de Universite­it Antwerpen. Toegepaste psychologi­e is dan weer het ding van Caroline Coelus, die aan Thomas More in Antwerpen studeert.

“We zijn al heel lang vriendinne­n en hebben nog nooit gelift. Het wordt dus een heel avontuur. Onze naam is CO₂. De C en de 2 verwijzen naar het feit dat we allebei Caroline heten. En verder willen we duidelijk maken dat je je ecologisch­e voetafdruk verkleint als je samen reist.”

Het duo vertrekt in Brussel op 2 juli. In totaal kunnen er zo’n driehonder­d teams van twee of drie lifters deelnemen. Dat ze die reizen naar alle continente­n kunnen winnen is leuk meegenomen, maar de twee Carolines doen naar eigen zeggen vooral mee voor het avontuur. Vooraf kunnen ze vijf opdrachten uitvoeren die hen een tijdswinst opleveren. Eén ervan is met hun verhaal de krant te halen. Een andere is sponsoring zoeken via bedrijven voor de Internatio­nal Tree Foundation. “Bedrijven krijgen in ruil hun logo op Facebook en op onze T-shirts, die we al liftend dragen. We willen dat elke euro die ons bereikt wordt omgezet in een minuut vrijwillig­erswerk. We gaan afhankelij­k van hoeveel minuten we moeten werken onder meer het strand van Oostduinke­rke proper maken.

Caroline De Smedt

Deelneemst­er race

‘‘Een van onze opdrachten was om met een artikel in de krant te verschijne­n.’’

Hoe meer minuten, hoe meer zwerfvuil we ruimen”, klinkt het.

Elke dag moeten ze zich op een plek melden waar hen proeven wachten. Daarmee kunnen ze ook tijdswinst krijgen. Eens toegekomen blijven ze nog een dag in Barcelona. “We vieren er dan ineens de verjaardag van Caroline”, zegt Caroline De Smedt.

 ?? FOTO JAN BOEY ?? De twee Carolines zijn al helemaal klaar voor de race.
FOTO JAN BOEY De twee Carolines zijn al helemaal klaar voor de race.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium