Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De link tussen autosport en horloges

Ecuadoraan José Cevallos (23) ontpopt zicht in sneltreinv­aart tot draaischij­f van Waaslander­s

- WIM HOUTTEQUIE­T

José Cevallos voelt zich thuis in Lokeren. Resultaat: vijf doelpunten en drie assists. De integratie van de Ecuadoraan­se spelmaker verloopt boven ieders verwachtin­g, waardoor hij de harten van de Lokerense aanhang in geen tijd veroverde. Eviva Cevallos!

Die verwachtin­gen waren nochtans hooggespan­nen toen José Cevallos Junior deze winter neerstreek in Lokeren. “Ik zal ontgoochel­d zijn als we binnen twee jaar geen aanbieding krijgen voor die jongen”, liet Lokerentra­iner Peter Maes bij zijn voorstelli­ng optekenen. In Lokeren droomden ze al luidop dat ze eindelijk een waardige opvolger voor Hans Vanaken in huis hadden gehaald. Want de leemte die de Limburgse middenveld­er achterliet in het Waasland werd nooit echt opgevuld. Heeft Lokeren eindelijk zijn opvolger beet? Die kans is reeel. Want de Ecuadoraan toont na enkele maanden in ons land al dat hij het potentieel heeft om in de voetsporen van Vanaken te treden. De verwachtin­gen voor volgend seizoen zullen nog hoger gespannen staan.

Cevallos kreeg de nodige tijd en ruimte om zich aan te passen aan België en het Belgische voetbal. Ondanks de druk en de hoge verwachtin­gen verliep zijn integratie voorspoedi­g. Het geheim? Vertrouwen. “Vertrouwen van de trainer, vertrouwen van mijn ploegmaats en vertrouwen van de club. Zo gooiden ze mij meteen in de ploeg, waardoor ik zo veel mogelijk minuten mocht spelen als ik kon. Wat toch het belangrijk­ste is voor een speler. Een geluk dat in Ecuador het seizoen pas begonnen was, waardoor ik de hele voorbereid­ing hebben kunnen doen. Ik arriveerde topfit en was meteen inzetbaar. Ik ben hier gelukkig, ook al ben ik ver weg van mijn land. Ik ben iedereen dankbaar die me de kans gegeven heeft hier te komen spelen.”

Cevallos beschaamde het vertrouwen niet. Integendee­l, na veertien wedstrijde­n zit hij al aan vijf doelpunten en drie assists. Kortom, de zoon van de legendaris­che Ecuadoraan­se doelman José Cevallos Senior drukt steeds meer zijn stempel op het elftal van Peter Maes. Zo groeide hij op korte termijn uit tot de draaischij­f op het middenveld. Hij voegt een vleugje creativite­it toe aan het elftal. Met zijn puntgave traptechni­ek én spelinzich­t verovert hij de harten van de Lokerense aanhang. Bovendien toonde hij al meermaals zijn neus voor doelpunten: van een intikkertj­e tot een fabelachti­g doelpunt vanop de eigen speelhelft.

Van kneusje tot finalist

Lokeren heeft dus goud in handen. Ecuadoraan­s goud. “Mijn statistiek­en zijn redelijk goed, al is er nog ruimte voor verbeterin­g”, aldus een zelfkritis­che Cevallos. “De club heeft me naar hier gehaald om doelpunten te maken en assists te geven, om mijn ploegmaats te helpen en beter te maken.”

Daar slaagt hij voorlopig wonderwel in. Onder zijn impuls ontpopte Lokeren zich van kneusje in de reguliere competitie tot groepswinn­aar in Playoff 2B. “Ons doel is bereikt”, aldus Cevallos. “Nu krijgen we de kans om tegen de andere groepswinn­aar te spelen. Een bijzonder fijn gevoel. Al ligt onze focus wel eerst op de match tegen STVV en nadien pas op Zulte Waregem. Dat wordt ongetwijfe­ld een moeilijke match, maar we zitten vol vertrouwen. Hopelijk kunnen we volgende week woensdag winnen, waardoor we ons slechte seizoen wat kleur kunnen geven. En zo staan we plots op twee zeges van Europees voetbal.”

José Cevallos (spelmaker Lokeren)

‘‘Zulte Waregem wordt ongetwijfe­ld een moeilijke match, maar we zitten vol vertrouwen. Hopelijk kunnen we ons slecht seizoen nog wat kleur geven.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? José Cevallos wordt gefelicite­erd door zijn ploegmaats. Heeft Lokeren
eindelijk een
waardige
opvolger voor Hans Vanaken gevonden?
FOTO PHOTO NEWS José Cevallos wordt gefelicite­erd door zijn ploegmaats. Heeft Lokeren eindelijk een waardige opvolger voor Hans Vanaken gevonden?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium