Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dankzij onze collectiev­e sterkte onverhoopt­e promotie afgedwonge­n”

ZVK Hove van coach Rudi Proost promoveert naar eerste nationale

-

ZVK Hove speelt het volgend seizoen voor het eerst in het bestaan van de club in eerste nationale. De troepen van trainer Rudi Proost wonnen maandagavo­nd de beslissend­e testwedstr­ijd tegen La Louvière met 5-1.

“We speelden een zeer degelijke eerste helft en kwamen in die periode ook vlot 4-1 voor”, zegt trainer Rudi Proost, die in zijn eerste jaar bij de club direct triomfeert. “Na de rust was het wat minder en viel er voor de toeschouwe­rs niet veel meer te beleven. Jammer, maar uiteindeli­jk telde voor ons maar één ding in deze wedstrijd en dat was winnen.”

Door de ruime zege promoveert ZVK Hove naar eerste nationale. Een mijlpaal in de geschieden­is van de club, al was de promotie totaal niet verwacht en evenmin vooropgest­eld.

“Hove was de voorbije twee seizoenen maar met de hakken over de sloot in tweede nationale geraakt. Het was nu de bedoeling om een rustig seizoen te draaien”, aldus Proost.

Het verliep echter anders voor de Hovenaars.

“We speelden een zeer sterke heenronde, met vlot en mooi voetbal. In de terugronde liep het minder gesmeerd. Logisch, want de concurrent­en kenden in die tweede ronde onze manier van spelen en anticipeer­den daar zeer gevat op. Dat maakt dat we pas op de slotdag onze tweede plaats konden veiligstel­len en testwedstr­ijden eraan kwamen.”

Rudi Proost looft heel zijn groep voor dit uitzonderl­ijke resultaat.

“Wij hebben niet de speler in huis die met één actie een wedstrijd kan beslissen. Wij moeten het hebben van het collectief. Daar werd enorm op getraind en daar ligt de sleutel van ons succes.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium