Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Buiten en toch binnen

Deze Renson Camargue terrasover­kapping in Knokke maakt van een mooi terras een sfeervolle loungeruim­te die bij alle seizoenen en temperatur­en wordt gebruikt.

-

De houden eigenaars van esthetisch­e van deze sfeervolle en praktische Knokse oplossinge­n. villa met tuin Zo kozen ze voor een stijlvol houten terras dat over het zwembad heen schuift wanneer het niet gebruikt wordt. Om het geheel compleet te maken ontbrak nog een terrasover­kapping, legt de eigenares uit. ‘Op het terras staat een mooie tuinset, maar ik zag het niet zitten om de hele tijd kussens naar binnen en buiten te sleuren. Je kan natuurlijk opteren voor plastic hoezen, maar als je dan eens onverwacht­s bezoek hebt en het regent, kijk je uit op een tuin vol plastic. Om dat op te lossen gingen we op zoek naar een terrasover­kapping en zo kwamen we bij Renson terecht.’ De Camargue, een stijlvolle en volledig personalis­eerbare terrasover­kapping van Renson, is hier een extra buitenkame­r geworden die naar keuze het zwembad of terras kan afdekken. Omdat het terras verschuifb­aar is, kan je nog altijd volledig onder de blote hemel zitten als het weer dat toelaat. Anderzijds kan je ook opteren voor volledige privacy dankzij de Loggia schuifpane­len aan de achterzijd­e, waarvan de kantelbare cederhoute­n lamellen in de aluminium frames naar wens geopend of gesloten kunnen worden, en de screens aan de drie overige kanten.

BESTE VAN TWEE WERELDEN

De eigenaars waren met andere woorden zowel op zoek naar een luchtige constructi­e waaronder je beschut kan zitten, maar waar je toch steeds het gevoel hebt buiten te zijn (daarvoor zorgen de kantelbare daklamelle­n), als naar een ‘cosy’ afschermba­re buitenruim­te waar je in alle privacy kunt genieten op het terras of in het zwembad. De eigenares beaamt: ‘Als de zon schijnt, kunnen we er het even terras hard verlaten, van genieten hoeven als we vroeger, de kussens maar niet als op we te ruimen. Wanneer we niet thuis zijn en het begint te regenen, reageert de regensenso­r en sluit het lamellenda­k automatisc­h. Als de wind te hard waait aan een van de zijkanten, sluiten we het screen aan die kant en zitten we uit de tocht. Als het ’s avonds wat frisser is, steken we de ingebouwde infraroodv­erwarming aan. Heel gezellig, met de dimbare ledlichtje­s. Soms aperitieve­n we zelfs buiten in het putje van de winter.’ (lacht)

PERFECTE HARMONIE

Qua stijl, materialen- en kleurengeb­ruik sluit de Camargue terrasover­kapping perfect aan bij de sfeer van het huis en de tuin. ‘Mensen die hier voor het eerst komen, geloven niet dat de terrasover­kapping er pas later is gekomen,’ zegt de eigenares. ‘De kleuren en het hout koos ze op basis van het buitenmeub­ilair, het schrijnwer­k van de woning en de terrastege­ls. Om het strakke, moderne van het aluminium dichter te laten aansluiten bij de Knokse cottagesti­jl van de woning werd voor houten accenten in de Loggiapane­len gekozen. De met screens zeven jaar zijn garantie, de klassieke deels Sergé transparan­t glasvezeld­oeken en dus niet helemaal verduister­end. Het was met de screens ook niet de bedoeling om het volledig donker te maken onder de overkappin­g, wel om af te schermen in functie van privacy en wind. Van buiten naar binnen kijken kan niet, maar vanop het terras kan je met gesloten screens nog wel genieten van de tuin.

BETER BUITENLEVE­N

Ook Decoranda over de is plaatsing de eigenares door zeer Renson-Ambassador tevreden. ‘Alles is perfect uitgevoerd, tot in de details. Alles wat we hebben gevraagd is profession­eel opgelost. Door de plaatsing op het einde van de tuin springt de constructi­e meteen in het oog en geeft ze een meerwaarde aan het geheel. En het wisselvall­ige Belgische weer belet ons niet langer om als we dat willen elke dag van het buitenleve­n te genieten.’

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium