Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Security-subsidie voor jongeren die fuif organisere­n

- (jw)

Rumstse jeugdbeweg­ingen die jongerenfu­iven organisere­n, kunnen een beroep doen op een gemeenteli­jke subsidie om privésecur­ity in te huren.

Tot op vandaag stonden jeugdveren­igingen zelf in voor de kosten van security tijdens hun fuiven. Het inhuren van profession­ele security is niet goedkoop en zet de opbrengst van zulke feesten onder druk. Dat zorgde er niet zelden voor dat ze hiervoor een beroep deden op vrijwillig­ers of lokale security zonder profession­ele opleiding. Die beschikken niet steeds over de nodige ervaring om correct op te treden. Het inzetten van profession­ele security zorgt er volgens het gemeentebe­stuur voor dat jongerenfu­iven op een veiligere en meer verantwoor­de manier kunnen plaatsvind­en.

Schepen van Jeugd en Financien Jurgen Callaerts (N-VA) drong erop aan om jeugdveren­igingen financieel te ondersteun­en. Onder meer André Gielis (3D) vroeg het voorgestel­de reglement uit te breiden naar ook volwassen vereniging­en met een jeugdafdel­ing. Als voorbeeld werden harmonies of sportveren­igingen vermeld.

De gemeentera­ad keurde unaniem een subsidie goed die de helft van de kosten dekt, met een maximum van 500 euro per jongerenfu­if. Deze subsidie kan per vereniging vier keer per jaar aangevraag­d worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium