Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Elke avond in ganzenpas naar binnen”

Jonge gansjes zien verzorger als moeder

-

De kinderen van Werner Torfs uit Overbroek hebben er drie speelkamer­aadjes bij: hij slaagde erin drie jonge ganzen tam te maken zodat die hem overal volgen, tot in de woonkamer. Daar overnachte­n ze, omdat het buiten nog te koud is.

Schattiger kan het niet worden: drie kleine Vlaamse ganzenkuik­ens die achter hun baasje trippelen. Ze zijn nog te klein om al volledig op hun eigen pootjes te staan en dus mag het drietal ’s nacht in huis overnachte­n.

De familie Torfs bestaat uit grote dierenvrie­nden. Wie de woning en tuin betreedt, komt in een dierenpara­dijs terecht. De kippen, schapen, papegaaien, poes en hond leven er liefdevol bij elkaar. Eerder ving het gezin al een door zijn moeder verstoten lammetje op. Het diertje stelt het nu goed en maakt weer deel uit van de kudde.

Dit keer nam vader Werner drie ganzeneier­en onder zijn hoede. “Die liefde voor dieren is er altijd al geweest”, zegt hij. “Ze maken gewoon deel uit van ons gezin en als dat nodig is, verblijven ze ook in onze woning.”

Dat geldt nu ook voor de drie weken jonge gansjes Bert, Louisa en Gust. “Overdag zitten ze buiten en kunnen ze vrij rondtrippe­len, maar bij regenweer of ’s nachts zitten ze in de huiskamer en verblijven ze daar in een kooi”, zegt Werner. “Hun dons kan nog niet tegen de regen en koude. Mijn stem kennen ze al van toen ze nog in het ei zaten. Voor hen ben ik een moederfigu­ur. Overal waar ik ga, volgen ze. Elke avond gaan we in ganzenpas naar binnen.”

 ?? FOTO MARGO TILBORGHS ?? De gansjes Bert, Louisa en Gust.
FOTO MARGO TILBORGHS De gansjes Bert, Louisa en Gust.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium