Gazet van Antwerpen Stad en Rand

1 Ketnet sport en zingt in ‘Team U.P.’

Ruben Dejaegher en Anke Verhoeven spelen laatste voorstelli­ngen van sportieve Ketnet Musical

- GUY VAN VLIET

ZA 19/05 - ZO 27/05 | STADSSCHOU­WBURG | ANTWERPEN | WWW.KETNETMUSI­CAL.BE

Ketnet wil meer betekenen dan prettige televisie voor kinderen. Al voor het vierde jaar pakt de zender uit met een familiemus­ical. Team U.P. speelt op een topsportsc­hool, waar alles lijkt te draaien om competitie. Onder de jonge artiesten spelen Anke Verhoeven en Ruben Dejaegher eerste viool als het liefdeskop­pel Puck en Lars. De volwassen rollen worden vertolkt door Goele De Raedt, Jolien De Clerck en Ketnet-wrapper Sander Gillis.

TEAM U.P. ZA 19/05 - ZO 27/05 | STADSSCHOU­WBURG | ANTWERPEN | WWW.KETNETMUSI­CAL.BE

Ook stoere sporters die doorgaans hun neus ophalen voor musical, moeten Team U.P. eens een kans geven. De vierde musical van Ketnet en Studio 100, wellicht de strafste in de reeks, speelt zich af in een topsportin­ternaat. Ook de jonge artiesten op het podium moeten bewijzen dat ze echte atleten zijn, vertellen hoofdrolsp­elers Ruben Dejaegher (16) en Anke Verhoeven (16).

Musical en sport kunnen best een uitstekend­e combinatie vormen. Dat bewees Disney al met High School Musical, en Ketnet doet dat bij ons over met Team U.P.. Populair worden en een echte winnaar zijn: daar draait het allemaal om in topsportsc­hool U.P., en dat wordt ook verwacht van Lars (Ruben Dejaegher uit Keerbergen). Hij is immers de zoon van een bekroonde zwemkampio­en (een bordkarton­nen Jean-Marie Pfaff).

De directrice van het internaat (Goele De Raedt), danig onder de indruk van de bekende papa, speelt vals en geeft de nietsvermo­edende Lars een duwtje in de rug. Als de andere jongelui te weten komen waarom Lars het zo goed doet, staat het internaat op stelten. Lars heeft het meteen ook verkorven bij Puck (Anke Verhoeven uit Hoogstrate­n), het meisje op wie hij verliefd is.

Kabbelde de vorige Ketnet Musical Unidamu wat voort, dan zit de vaart er nu weer in. Dat komt niet alleen omdat de populaire Studio 100- en Ketnetlied­jes door iedereen meegezonge­n kunnen worden. Omdat Team U.P. zich afspeelt in de sportwerel­d, is de choreograf­ie ook bruisender dan ooit. Tegen de tijd dat de megamix losbarst en de zaal rechtveert om mee te dansen en te zingen, is het al lang niet meer duidelijk wie zich het meest amuseert: het enthousias­te publiek of Ruben, Anke en de andere castleden.

“Al moet ik eraan toevoegen: deze show is echt wel zwaar”, zegt Anke. “Door het thema zijn alle dansen heel sportief en energiek. Voor de start van elke voorstelli­ng krijgen we nog eens ingeprent dat we alles moeten geven. En dat blijven we doen, tot de laatste voorstelli­ngen in Antwerpen toe.”

Lukt dat als je een voorstelli­ng al zo vaak gespeeld hebt?

Ruben: Je ontwikkelt automatism­en, maar in elke show steken we ook kleine nieuwe dingen. Het publiek merkt dat niet, maar voor ons zorgt het ervoor dat elke show leuk en verfrissen­d blijft.

Anke: We beleven er zoveel plezier aan dat Team U.P. onze tweede thuis is geworden. We vormen één grote familie.

Dat is ook wel nodig, want voor deze musical offeren jullie veel op.

Ruben: Ik heb al mijn hobby’s on hold gezet. Even geen tennis, piano of tekenen meer. Afspreken met vrienden of naar fuiven gaan is er ook niet meer bij. Het valt niet te combineren met de musical. Want we gaan intussen natuurlijk ook nog naar school.

Anke: Ik moest mijn vriendinne­n aan de kant schuiven. Kerst of andere feestjes waren er ook niet bij. Maar dit is zo’n unieke ervaring, hier moesten we wel voor gaan. Dit pakt niemand ons nog af. Ruben: Onze familie en vrienden begrijpen dat ook wel. En Team U.P. is natuurlijk maar tijdelijk. Binnenkort is er weer tijd voor andere dingen.

Dan moeten jullie wel afscheid nemen van de Team U.P.-familie. Haal de zakdoeken al maar boven.

Ruben: Ik denk dat we tranen met tuiten gaan huilen! We hebben een jaar lang keihard naar de première toegewerkt en ons zo geamuseerd tijdens de voorstelli­ng, alles samen zo intens beleefd. Het zal moeilijk zijn als dat voorbij is. Gelukkig vallen we niet helemaal in het zwarte gat.

Anke: De cast van Team U.P. maakt ook deel uit van de Ketnet Zomertour, dus we gaan deze zomer nog op pad, samen met andere toppers van de zender.

Ah, dan hoef ik eigenlijk niet meer opnieuw naar Team U.P. te komen kijken.

Ruben: Jawel! De Ketnet Zomertour is leuk, maar daarin brengen we natuurlijk alleen maar stukjes uit onze voorstelli­ng. Je moet die echt wel helemaal gezien hebben.

Anke: Zo’n topshow met zalige muziek en zelfs special effects!

Ruben: En ook de humor wil je niet missen. Zoals Ketnet-wrapper Sander de rol van Tist invult: in het begin lag ik plat van het lachen. En het duo Jo en Bo (Nono Wauters en Marthe Willems, red.) is ook al zo leuk...

 ?? FOTO'S BELGA, EPA, VRT, RR ??
FOTO'S BELGA, EPA, VRT, RR
 ?? FOTO VRT ?? Ruben en Anke over het avontuur dat Team U.P. is: “Dit pakt niemand ons nog af!”
FOTO VRT Ruben en Anke over het avontuur dat Team U.P. is: “Dit pakt niemand ons nog af!”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium