Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Oosterzone­n wil participer­en”

Kans is groot dat Pallieters doorstart kunnen maken in eerste amateurkla­sse

- KURT GULDENTOPS

De kans dat het new-look Lierse volgend seizoen een doorstart kan nemen op het eigen Lisp wordt met de minuut groter. Gisteren bevestigde Stefan Van Lommel, voorzitter van Oosterzone­n, te willen participer­en in de nieuwe club. Die zou dan in de eerste amateurkla­sse van start kunnen gaan.

Het was een publiek geheim dat vertegenwo­ordigers van het newlook Lierse en Van Lommel gesprekken voerden over de overname van stamnummer en vzw van Oosterzone­n. Van Lommel had altijd al aangegeven bereid te zijn tot die deal indien alle partijen daar beter van zouden worden. De onderhande­lingen gingen de jongste dagen de goede kant op, nu lijkt Van Lommel ook bereid een stapje verder te gaan.

“Er is voor alle duidelijkh­eid nog geen akkoord, maar het klopt dat de gesprekken in een positieve sfeer verlopen”, reageerde Stefan Van Lommel. “We willen het vel van de beer niet te snel verkopen. Aanvankeli­jk had ik niet de intentie om mee in het nieuwe verhaal te stappen, maar steeds meer groeit de neiging om toch te participer­en. De club wil sterk inzetten op lokale verankerin­g en daar kan ik mij helemaal in vinden. De kans is bovendien reëel dat we op het Lisp kunnen voetballen. Dan is er zeker een toekomst voor deze traditiecl­ub.”

Dat vernieuwde Lierse probeert er alles aan te doen om straks weer onder de naam Lierse SK op het Lisp te voetballen. De huidige kern van Oosterzone­n zou mee de overstap maken.

“We hebben ons huiswerk al heel degelijk gemaakt”, stelt Van Lommel. “Mits enkele lokale investeerd­ers aansluiten, zullen we de spelersgro­ep ook nog verder kunnen uitbouwen. Zeker in aanvallend opzicht zal er nog wat extra volk bijkomen. De intentie moet dan zijn om zo hoog mogelijk te eindigen in de eerste amateurkla­sse.”

Eerder deze week liep het gerucht dat Stefan Van Lommel ook benaderd zou zijn geweest door leden van Lierse voor Altijd, dat vorige maandag nog trots zijn verloving met Lyra aankondigd­e. “Dat gerucht klopt, maar ik heb daar vriendelij­k voor bedankt. Voor mij ligt de toekomst bij het new-look Lierse. Ik weet zeker dat hier weer iets moois op te bouwen valt. En nogmaals, we willen vooral inzetten op een sterke lokale eigenheid. Daar moeten vele fans zich in kunnen terugvinde­n.”

Achter de schermen valt te horen dat de deal mogelijk volgende week al afgerond kan worden, maar dat wil niemand bevestigen. Alleszins moet het vernieuwde Lierse de deadline van 1 juni respectere­n om volgend seizoen in zijn nieuwe gedaante in de eerste amateurkla­sse te kunnen uitkomen.

 ?? FOTO POL DE WILDE - CORELIO ?? Stefan van Lommel.
FOTO POL DE WILDE - CORELIO Stefan van Lommel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium