Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Elia Viviani pakt zijn “mooiste overwinnin­g”

- FOTO BELGAIMAGE

Donderdag was hij nog een hoopje ellende, gisteren pakte Elia Viviani alweer zijn derde ritzege in deze Giro. Hij haalde het in een sprint ruim voor Sam Bennett, nadat Quick-Step Floors de etappe doorlopend onder controle had gekregen. Roze trui Simon Yates was opgetogen: “De eerste rit waarin we niet vol hebben moeten koersen.” Viviani beaamde dat de zege in Nervesa della Battaglia een mooie revanche was voor het debacle van daags voordien. In Imola loste hij nog uit het peloton net op het moment dat zijn eigen ploegmaats vooraan vol doorreden.

“Daarom is dit mijn mooiste overwinnin­g”, aldus Viviani. “Precies omdat ik het donderdag zo moeilijk had. Ik was onderkoeld en helemaal leeg. Logisch, want ik heb vóór deze Giro anderhalf jaar lang geen grote ronde meer gereden. Dan zit een slechte dag er een keer aan te komen. Dat de ploeg reed terwijl ik loste? Communicat­ieprobleme­n, meer niet. Het regende, de oortjes werkten niet. We hebben ’s avonds alles bijgelegd.”

De overwinnin­g geeft Viviani opnieuw wat ruimte in het klassement voor de puntentrui. Daarin staat hij veertig punten voor op Bennett.

“Maar ik vind het een stresseren­de competitie. Ik ben bezorgd over de tussenetap­pes. Bennett is supersterk. De manier waarop hij won in Imola, zoiets kan alleen Peter Sagan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium